Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина виробила сільськогосподарської продукції на 8,8 млрд гривень

У 2012 році у Львівській області було вироблено валової сільськогосподарської продукції на 8,8 млрд. грн., що на 0,4 млрд. грн. (4,6 %) більше, ніж у 2011 році, повідомила прес-служба Львівської ОДА з посиланням на Департамент агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації.

Зазначимо, що в галузі рослинництва цей показник зріс на 6,2%, а в галузі тваринництва на 2,3%. Минулого року було досягнуто найвищого за період незалежності валового виробництва зерна (1065,3 тис. тон), картоплі (1830,8 тис. тон) та овочів (471,3 тис. тон), а у галузі тваринництва, вперше за останні 12 років, було зупинено зменшення поголів’я ВРХ та забезпечено його зростання на 5,7 тис. голів. Варто також додати, що індекс обсягів виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів за минулий рік становив 108,6 %.

Проведення виваженої державної політики, яка проявилася у фінансовій підтримці за конкретними напрямками та проектами, дало змогу досягнути  найвищого валового збору плодів і ягід (93,9 тис. тон) за останні 12 років і закласти 215,3 га плодово-ягідних насаджень.

Як зазначають у Департаменті, минулого року найбільшими виробниками сільськогосподарської продукції були група компаній «Агрокультури», ТзОВ «Галичина Захід» (свинарство) та багатофункціональне підприємство ТзОВ «Барком».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ