Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина за 9 місяців перевиконала бюджет на 8,1%

Львівська обласна рада внесла зміни до показників обласного бюджету та цільових програм. "За" таке рішення сьогодні, 25 жовтня, під час засідання сесії Львівської облради проголосувало 56 депутатів, передає кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Як повідомив директор департаменту фінансів ЛОДА Олег Демків, за підсумками 9 місяців 2017 року перевиконання обласного бюджету становить 88 525,4 тис. грн або 8,1 %. 

Він зазначив, що рівень виконання річного планового показника становить 79,3%. Порівняно з відповідним періодом 2016 року досягнуто зростання надходжень на 304 380,2 тис. грн або 34,5%.

Депутати скерували додаткові кошти на такі галузі. 

Медицина: додатково виділили понад 22 млн грн, зокрема, кошти в сумі 3 млн грн спрямують на придбання карет швидкої допомоги для обласного Центру екстреної медичної допомоги, 1 млн грн – на забезпечення медикаментами реанімаційного відділення дитячої клінічної лікарні ОХМАДИТ, 1 млн грн – на лікування хворих методом перитонеального діалізу, 1656 тис. грн – придбання апарату штучної вентиляції легень для Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, 2000 тис. грн – на заміну рентгенівської трубки ангіографічної системи обласного кардіологічного центру та 500 тис. грн – покращення надання допомоги хворим дітям на гемофілію. 

Соціальний захист: виділено 2 млн грн на програму компенсації пільгових перевезень автомобільним транспортом, а також 354 тис грн – на придбання медикаментів постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, 1 млн грн – на допомогу малозабезпеченим Львівщини в межах Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян.

Дороги: збільшено видатки на 14 млн грн на Програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг на 2017 рік. 

Житлово-комунальне господарство: скеровано 1 млн 950 тис. грн на реалізацію програми "Питна вода", 627 тис. грн - на програму зовнішнього освітлення населених пунктів Львівської області , 177 тис. грн – на газифікацію села Присліп Турківського району.

Спорт: 4 млн грн виділено на співфінансування програми «Спортивний майданчик» та 200 тис. грн - на проведення заходів зі стендової стрільби. 

Культура: на видання поезії Івана Низового в рамках реалізації Комплексної програми розвитку культури Львівщини передбачено 100 тис. грн, на придбання історичним музеєм, музеями Івана Франка та історії релігії обладнання – 111,6 тис. грн та виготовлення проектно-кошторисної документації на проведення капітального ремонту приміщень Самбірського коледжу культури – 350 тис. грн в межах економії коштів вказаними установами. 

Передбачено видатки на 2 200 тис. грн на реконструкцію частини підвалу для влаштування котельні на твердому паливі у Львівському палаці мистецтв. 

Економічна політика: на виконання програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області для підтримки малого бізнесу та підприємницької ініціативи учасників АТО додатково спрямують 500 тис. гривень. 

Поліція: збільшено видатки на 250 тис. грн для управління патрульної поліції у м. Львові в рамках реалізації обласної цільової програми профілактики та протидії злочинності у Львівській області “Безпечна Львівщина” для покращення матеріально-технічного забезпечення, а саме на придбання запчастин, автошин та акумуляторів для автомобілів, які обслуговують територію Львівської області. 

Також депутати додатково виділили кошти на придбання житла для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування на суму 417 тис. грн, 147 тис. грн – на виготовлення проектно-кошторисної документації для реконструкції приміщень та 105 тис. грн на виготовлення ПКД для реконструкції приміщень спортивно-культурного комплексу військового ліцею ім. Героїв Крут. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ