Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівщина зацікавлена в ісландських інвестиціях у сферу енергозбереження – Петро Олійник

Голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник та міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Ісландії Валгердур Сверрісдоттір сьогодні урочисто відкрили українсько-ісландський бізнес-форум, участь в якому взяли 24 ісландських та близько 50 українських компаній. У відкритті форуму також взяли участь міський голова Львова Андрій Садовий, голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Валерій П’ятак, начальник управління міжнародного співробітництва та євроінтеграції Львівської ОДА Оксана Музичук, представник МЗС України у Львові Володимир Карачинцев.
 Під час зустрічі Петро Олійник та Мирослав Сеник ознайомили міністра із системою організації регіональної влади у Львівській області та з її економічним потенціалом.
За словами Олійника, візиту високих гостей до Львова передували його особисті зустрічі з представниками міжнародного екологічного фонду Нефко та Північно-Європеського інвестиційного банку. На думку Олійника, зараз необхідно започаткувати взаємовигідне співробітництво між Львівщиною та Ісландією, передусім у таких галузях, як інвестиції, банківська сфера, туризм, в тому числі і сільський, харчова промисловість, сфера високих новітніх технологій. Особливо область, за словами Олійника, зацікавлена в інвестиціях у сферу енергозбереження.
Водночас міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Ісландії повідомила про те, що вона очолює ісландську бізнес-делегацію, до складу якої входять представники понад 20 компаній. „Такий численний склад бізнес-делегації свідчить про бажання інвестувати у вашу область”, — сказала Валгердур Сверрісдоттір.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ