Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина збільшує посіви озимих зернових та ріпаку і збільшує освоєння додаткових площ

У 2008 році на Львівщині заплановано посіяти 553 тисячі гектарів сільськогосподарських культур. Додатково буде освоєно близько 30 тисяч га земель після юридичного оформлення документів. А в другій половині року ще 25 тисяч га. Це дасть можливість змінити структуру валового виробництва продукції рослинництва де картопля та овочі займають 70% в першу чергу за рахунок селянських господарств. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів заступник голови ЛОДА Іван Стефанишин.
Під урожай цього року посіяно 141 тисячі га озимих зернових, та 24,5 тис. га озимого ріпаку, що більше порівняно з 2007 роком відповідно на 10 та 11 тисяч га. Це конкуренті культури і собівартість їх буде нижча групи ярих.
Що стосується районів області, то найефективніше у проведенні весняно-польових робіт працюють Буський, Кам’янко-Бузький та Сокальський райони, гірша ситуація в Миколаївському, Пустомитівському та Старосамбірському районах. Більшість районів включилася в посів ярих, хоча через погодні умови проходить він досить строкато. І дехто не ризикує висівати насіння в холодний грунт. Загалом, посіяно більше 8 тисяч га ранніх зернових. Минулого року посів починали значно пізніше.
„Крім цього ми виграли у термінах початку підживлення. На сьогодні це 80% площ”, – каже Стефанишин.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ