Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Львівщині бракує 200 мільйонів на фінансування соціально захищених статей, – Панькевич

"Обсяги додаткових дотацій з державного бюджету місцевим бюджетам Львівської області у 2013 році зменшаться у порівнянні з 2012 роком майже у чотири рази. Цього року область недоотримає 65 млн. грн. додаткової дотації вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів та 140 млн. грн. додаткової дотації на оплату праці працівників бюджетних установ". Про це йдеться у запиті народного депутата України від Всеукраїнського об’єднання "Свобода" Олега Панькевича до прем’єр-міністра України, який було оголошено 11 січня 2013 року на сесії Верховної Ради. Повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Олег Панькевич наголошує, народні депутати України, що представляють Львівщину, стурбовані ситуацією з формуванням місцевих бюджетів у Львівській області. "У найкатастрофічнішому стані опинилися районні бюджети та бюджети базового рівня, обсяг джерел находжень до яких зменшується при збільшені потреби в коштах на делеговані державою повноваження (зростання заробітної плати, тарифів на енергоносії). Обсяги додаткових дотацій з державного бюджету місцевим бюджетам Львівської області у 2013 році зменшено у порівнянні з 2012 роком майже у чотири рази. Цього року область недоотримає 65 млн. грн. додаткової дотації вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів та 140 млн. грн. додаткової дотації на оплату праці працівників бюджетних установ. Це означає, що вже при прийнятті місцевих бюджетів виникає незабезпеченість в асигнуваннях на фінансування соціально захищених статей щонайменше на 200 млн. грн.

За розрахунками органів місцевого самоврядуванняЛьвівської області незабезпеченість місцевих бюджетів коштами на виплату заробітної плати бюджетникам становить щонайменше 140 млн. грн. Аналогічною є ситуація і в інших областях України. Хочу нагадати, що це є делеговані державою повноваження органам місцевого самоврядування, які вона зобов’язана забезпечити відповідним фінансовим ресурсом", – йдеться в депутатському запиті.

Олег Панькевич просить надати інформацію про те, які конкретні заходи планує найближчим часом вжити Кабінет Міністрів України, щоб вирішити питання стовідсоткової забезпеченості місцевих бюджетів коштами на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ. Народний депутат також просить доручити Міністерству фінансів України спільно з місцевими державними адміністраціями сформувати та узгодити проекти місцевих бюджетів, які у повному обсязі забезпечують потребу в асигнуваннях на заробітну плату, інші делеговані державою повноваження та в коштах на забезпечення власних повноважень органів місцевого самоврядування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ