Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщині загрожує гудронна катастрофа

“Ситуація, яка склалася з утилізацією гудронів на території Грибовицького сміттєзвалища -- це наслідок недалекоглядності та безвідповідальності чиновників, які при передачі території в оренду ВАТ "Львівському дослідному маслозаводу" не висунули умови, які б обмежували шкідливу для екології діяльність підприємства”, – заявив заступник голови ЛОО УНП, депутат Львівської обласної ради, голова комісії ЛОР з питань екології, природних ресурсів та рекреації Михайло Коваль, - повідомила прес-служба ЛОО УНП.

 

За словами депутата, заручниками ситуації, в кінцевому результаті, стали люди, які проживають на даній території. “Тепер можна перекладати відповідальність з сільських рад на місто, з міста – на область, з області – на всеукраїнський рівень. Але до такого стану, який маємо зараз, призвела безвідповідальність впродовж багатьох років. На мою думку, потрібно припинити спекулювати на темі сміттєзвалища та питанні гудронів. Переконаний, що люди, які піднімають навколо цього питання найбільше шуму на 80% прагнуть просто попіаритись, адже вони не бачать кінцевого вирішення цієї проблеми”, – зазначив Михайло Коваль.

 

При цьому він зауважив, що у людей, які дотичні до цієї справи, є ілюзія, що на цих гудронах можна заробити. Проте ніхто вже дуже давно не робив аналізу, що ж саме являють собою ці гудрони. Переконаний, що ці матеріали вже давно втратили свої властивості. Тому невтручання в цю ситуацію може спричинити трагічні наслідки. Адже коли стане зрозуміло, що гудрони не вартують того, на що очікують, ситуація може ще більше вийти з-під контролю. На мою думку, однозначно потрібне втручання всіх служб – і Львівської ОДА, і Міністерства охорони навколишнього природного середовища, і структур, які мають спеціально виділені кошти на утилізацію гудронів” – додав заступник голови Львівської УНП. В іншому випадку, переконаний голова екологічної комісії ЛОР, нам не оминути екологічної катастрофи. Адже при природних катаклізмах (землетрусі чи великих дощах) гудрони можуть прорвати дамбу та спричинити екологічну катастрофу.

 

Нагадаємо, що на Львівському сміттєзвалищі є три гудронні озера – два великих і одне мале. Загальний обсяг гудронів оцінюється в 150-200 тис. тонн.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ