Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщині загрожують льодохід і підтоплення

Рівень води в басейнах річок Дністра, Західного Буг та Сяну на сьогодні підтримується стабільний зимовий середньо-меженний, 50% забезпеченості. Однак слід зауважити, що морозна погода у січні призвела до активного льодоутворення на річках, встановлення майже всюди льдостану з товщиною криги від 6 до 26 см.

 

При підвищенні температури повітря, за прогнозами Львівського обласного центру з гідрометеорології льодохід та можливі підняття рівня води на річках Львівської області ймовірні з другої декади лютого.

 

Зважаючи на значну товщину криги, сходження снігу та льоду на території Львівської області буде супроводжуватись льодоходом та формуванням заторів льоду на ділянках русел з порушеною пропускною здатністю, при цьому на гірських річках вище місць утворень заторів можливий підйом рівнів води до небезпечних відміток.

 

З метою підготовки до весняного періоду пропуску льодоходу та можливого підняття рівня води інспектори Державної екологічної інспекції в Львівській області посилює контроль за об'єктами, які можуть попасти в зону підтоплення та спричинити негативний вплив на довкілля області.

 

Спеціалісти лабораторії Інспекції здійснюють контроль за гідрохімічним складом поверхневих вод річок області в визначених створах.

 

Крім цього, інспектори включені у склад відповідних комісій з надзвичайних ситуацій, які створені при райдержадміністраціях.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ