Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівщину охопила листівкоманія антисемітського змісту

Львівщина перед другим туром голосування охоплена листівкоманією з закликами голосувати «проти всіх» або ж конкретно проти Юлії Тимошенко. Цими днями чимало львів’ян знайшли у своїх поштових скриньках листівки проти кандидата у Президенти Юлію Тимошенко з антисемітським змістом. Хто автор таких листівок і чи мають вони вплив на виборців?

Так, у під’їзді будинку на вулиці Личаківській лежало кілька сотень листівок із закликом голосувати проти Юлії Тимошенко, із поданою біографією її батька, з образами антисемітського змісту.

Підписана листівка буцімто політиком Арсенієм Яценюком, сином легендарного героя УПА Юрієм Шухевичем, лідером КУНу Олексієм Івченком і Дмитром Чоботом, який називає себе біографом Юлії Тимошенко.

У кінці вказаний наклад 2 мільйони примірників, № друку 3422, прізвище відповідальної за випуск О. Мельникової. Такої людини знайти не вдалося.

В обласному штабі Юлії Тимошенко повідомили, що такі листівки розповсюджені не лише у Львові, але й у районах, і про це штаб поінформували громадяни.

Заступник керівника штабу Андрій Болкун каже, що це замовлення опонентів, що проти Юлії Тимошенко надруковані десятки листівок: «Ми розцінюємо це як провокацію з боку опонентів, щоб зашкодити нашому лідерові».

В обласному штабі Віктора Януковича нічого не знали саме про цю листівку. Керівник штабу Петро Писарчук на брифінгу заперечив причетність Партії регіонів до підкупу національно-патріотичних сил області, які закликають виборців голосувати проти обох кандидатів.

Активно агітує людей голосувати «проти всіх» син генерала УПА Тараса Чупринки (Романа Шухевича) Юрій Шухевич. В коментарі Юрій Шухевич зазначив, що не підписував листівку подібного змісту, де ще й фігурують прізвища Арсенія Яценюка, Олексія Івченка і Дмитра Чобота. За словами Юрія Шухевича, це спланована провокація.

Чорною піар-технологіє назвав листівки львівський політолог Юрій Шведа. На його думку, це вигідно третій силі: «Певний незначний вплив на виборця, очевидно, такі листівки мають. Але хто за тим стоїть? Швидше за все, це роблять ті люди, щоб залишитись з боку, щоб перевести підозру на іншого. Це не робили підписанти під заявою».

Листівки негативного змісту нічого не несуть, переконаний кандидат медичних наук, психотерапевт Роман Кечур. На підсвідомість людини вони мають такий вплив, як на космос, пожартував лікар. За його словами, це абсурдне заняття розповсюджувати подібні листівки. Спрацьовує лише та агітація і пропаганда, коли вона відбиває те, що відчуває суспільство, але яке не може висловити свого негативу. У даному випадку листівка не матиме впливу.

«Чорний піар не має ні позитивного, ні негативного впливу. Лише підігріває емоційні дискусії серед людей. Я дуже до цього ставлюсь скептично», – каже психіатр.

У нинішній ситуації очевидно одне, що абсурд править балом. Адже у цивілізований країні навіть важко припустити про можливість розповсюдження аморальних листівок, які пов’язані з образою національності чи віросповідання людини. В Україні за подібні вчинки ніхто ще не поніс кримінальної відповідальності, передає Радіо Свобода.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ