Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщину знову підтоплює: через теплу зиму тане крига на Дністрі

22 січня близько з 12 год. 00 хв. на гірських притоках Дністра розпочалось скресання криги, льодохід з подальшим формуванням заторів льоду та підйомів рівнів рік, що призвело до підтоплення будівель, присадибних ділянок та автомобільних доріг, -- повідомляє прес-центр ГУ МНС України в Львівській області.
Зокрема в Сколівському районі в селищі Славсько на річці Опір відбувся затор льоду, що спричинило вихід води на заплаву, підтоплення однієї присадибної ділянки та 150 м. автодороги. О 15 год. 10 хв. при допомозі екскаватора затор ліквідовано, рівень води нормалізувався. В с. Головецько на річці Головчанка відбувся затор льоду, що спричинило вихід води на заплаву, підтоплення п’яти присадибних ділянок, п’яти господарських будівель, знищено один пішохідний місток та занесення кригою 300 м. автодороги. О 18 год. 50 хв. при допомозі екскаватора затор ліквідовано, рівень води нормалізувався та станом на 22 год. 00 хв. дорогу розчищено на ширину проїзду одного автомобіля. В с. Лавоче на річці Опір відбувся затор льоду, що спричинило вихід води на заплаву, підтоплення однієї присадибної ділянки та однієї господарської будівлі. О 18 год. 00 хв. за допомогою підручних засобів затор ліквідовано, рівень води нормалізувався.
В м. Турка, внаслідок підйому рівня річок Стрий та Яблунька, по вул. Івана Франка та вул. Круг Городище відбулось підтоплення 3-ох житлових будинків (особняки), 9-ти господарських будівель, 19-ти присадибних ділянок та автодороги Львів – Ужгород на протяжності 200 м. Дорожня автоінспекція регулює рух в об’їзд. Силами відділення та оперативної групи Турківського РВ з двох підтоплених будинків було врятовано шестеро осіб та витягнуто з води два автомобіля.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ