Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Львівсільмаш» ведуть до банкрутства, – голова профспілки

Голова однієї з профспілок «Львівсільмашу» стверджує, що нове керівництво намагається збанкрутити завод. Про сьогодні, 30 червня, під час прес-конференції заявив голова вільної профспілки Всеукраїнського профспілкового вільного об’єднання солідарних трудівників, помічник голови правління з фінансових і юридичних питань ВАТ «Завод «Львівсільмаш» Петро Онищак.
За його словами, такі наміри підтверджуються тим, що зараз відбувається скорочення штату працівників. «На сьогодні із 400 працівників звільняють 147. При цьому звільняють не тільки пенсіонерів, інженерно-технічних працівників, а й працівників, які безпосередньо займаються виготовленням продукції», - зазначив Петро Онищак.

Він стверджує, що керівництво заводу заохочує працівників до звільнення, виплачуючи їм за це вихідну допомогу у розмірі двох середніх місячних заробітків, викупляючи, за бажанням працівника, у нього чи його родичів акції заводу, проводячи повний розрахунок за всіма виплатами. Петро Онищак вважає такі методи шахрайськими і стверджує, що працівники заводу погоджуються на такі умови тільки через це, що бояться банкрутства заводу, після якого можуть взагалі нічого не отримати.

Він також повідомив, що на разі робота підприємства повністю зупинена, а всі працівники – у відпустці. При цьому, за словами Петра Онищака, відпустка була обов’язковою умовою того, щоб працівнику виплатили зарплату за 2 місяці.

На думку Петра Онищака, ще одним фактом, який підтверджує намагання нинішнього керівництва відібрати «Львівсільмаш» у працівників є те, що юридична адреса заводу не у Львові, а у Запоріжжі (вул. Суворова, 4), де зареєстрована запорізька фірма «Расвет». Він також повідомив, що керівництво заводу спотворює інформацію про наявність на «Львівсільмаші» продукції на 5 млн грн, він стверджує, що реально там продукції на 1,5-2 млн.

«Всі дії теперішнього керівництва – це підготовка підприємства до ліквідації», – зазначив Петро Онищак. Він повідомив, що працівники заводу і надалі влаштовуватимуть акції протесту, щоб змусити ваду втрутитися у ситуацію на заводі

Натомість в.о. голови правління «Львівсільмашу» Сергій Мішок стверджує, що працівники заводу були відправлені у відпустку тільки через те, що робиться ремонт у цехах та ремонт покрівлі, оскільки технічний стан приміщень заводу незадовільний.

.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ