Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська академія сухопутних військ готуватиме військових інженерів

Підготовку осіб офіцерського складу інженерних військ та сержантського складу перенесуть з Кам`янця-Подільського до Академії Сухопутних військ (м. Львів). Відповідну постанову прийнято на засідання Кабміну 7 листопада. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА з посиланням на Міноборони.

У зв’язку з цим факультет військової підготовки Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка буде реорганізовано у кафедру військової підготовки зазначеного університету, де здійснюватиметься підготовка тільки офіцерів запасу. Також будуть ліквідовані військові коледжі сержантського складу Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» та Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, де здійснюється підготовка сержантського складу для Збройних Сил України.

В Академії Сухопутних військ (м. Львів) створена вся необхідна сучасна навчально-матеріальна база для підготовки курсантів інженерних підрозділів. Академія отримала ліцензію на здійснення освітньої діяльності за усіма спеціальностями, за якими ведеться навчання курсантів на факультеті та у військових коледжах, що реорганізуються.

Прийняття постанови дозволить оптимізувати мережу вищих військових навчальних закладів та зменшити витрати на утримання системи військової освіти.

Документ розроблено з метою реалізації проекту Концепції реформування та розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року, що передбачає зосередження підготовки військових фахівців тактичного рівня в Академії Сухопутних військ (м. Львів), Харківському університеті Повітряних Сил, Академії Військово-Морських Сил (м. Севастополь) та у Військовій академії (м. Одеса).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ