Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська архієпархія УГКЦ готується до відзначення п’ятої річниці візиту Папи Івана Павла II

25 червня 2006 року у Львівській архієпархії УГКЦ відбудуться святкування з нагоди п’ятої річниці візиту Папи Івана Павла II в Україну, зокрема, до Львова, — про це сьогодні, 22 червня 2006 року, під час прес-конференції повідомив протосинкел Львівської архиєпархії та парох храму Різдва Пресвятої Богородиці, де будуть проходити урочистості о. Орест Фредина. Урочистості відбудуться на площі перед Церквою Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові, де Папа Римський зустрічався з молоддю; вони будуть продовженням тих заходів, які розпочалися у Києві 23 червня 2006 року, а саме: зустріч провідників всіх церков, виступ Президента України тощо.
За словами о. Ореста Фредини, сьогодні в рамках відзначення річниці приїзду Папи Івана Павла II до Львова розпочався Фестиваль молодих хорів у храмі Різдва Пресвятої Богородиці. Окрім того, 25 червня 2006 року у цьому ж храмі відбудеться мистецька виставка «Молодь для Папи», а також акафіст до Пресвятої Богородиці, Архієрейська Божественна Літургія, посвячення хреста, святковий концерт, Молебень до Христа-Чоловіколюбця та духовний концерт за участю тріо священиків «Новий час» та відомого співака Тараса Курчика.
Завершаться святкування у Новояворівську 27 червня, де Архієпископ Львівський Ігор (Возьняк) поблагословить скульптуру «Христос — Добрий Пастир». Крім того, у цей день буде відкрито таблицю на Реколекційному молодіжно-духовному центрі, який назвуть іменем Митрополита Андрея та Климентія Шептицьких.
«Ми не просто хочемо відзначити п’яту річницю візиту Папи Івана Павла II, але й ще раз відтворити в уяві його постать та переосмислити ті події, які пов’язані з його візитом до нас», — зазначив о. Орест Фредина.
Нагадаємо, у червні 2001 року Папа Іван Павло ІІ побував з візитом у Львові, де перебував три дні і проголосив блаженними 27 українців - греко-католиків, також він мав зустріч з українською молоддю.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ