Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська делегація взяла участь в міжнародній конференції з питань місцевого самоврядування у Єрусалимі

9-12 березня 2008 року з нагоди 60-річчя держави Ізраїль та 70-річчя асоціації міст-побратимів в Єрусалимі відбувалась міжнародна конференція на тему: «Міста-побратими та муніципальні організації», яка стосувалась розвитку місцевого самоврядування у світових містах. Про це сьогодні, 18 березня, „Гал-info” повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
 Участь в цій конференції взяли близько 800 делегатів місцевих муніципалітетів, представники 44 країн світу. Місто Львів представляли секретар Львівської міської ради Володимир Квурт, керуючий справами виконкому Львівської міської ради Марта Литвинюк, голова постійної комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Андрій Стецьків.
За словами Володимира Квурта, участь в таких заходах дає можливість заявити про місто Львів у світовому масштабі, разом з тим налагодити партнерські відносини з містами інших країн світу та перебрати досвід вирішення проблем, які в усіх містах подібні. «Міста повинні налагоджувати між собою партнерські відносини, обмінюватись позитивним досвідом, обговорюючи спільні проблеми, аналізувати і формувати нові завдання, які потрібно ставити перед країною, - розповів Володимир Квурт. За його словами, успішними є ті міста, які чітко усвідомлюють вектор свого розвитку, мають чіткий план, стратегію, і вміють визначати пріоритети. «При цьому місто не повинно займатись тим, що може зробити бізнес. Влада міста повинна забезпечити позитивний імідж серйозного рівного партнера, створити сприятливе конкурентне середовище. В свою чергу, влада на місцях повинна відповідати за все, що робиться в ньому, адже основне завдання кожної метрополії – забезпечити якісне проживання своїх мешканців», - наголосив Володимир Квурт.
Під час конференції учасники обговорили ряд питань, зокрема, привабливість міст, конкурентоспроможність, національне лідерство, а також дипломатичні відносини міста, роль та інтереси міст в умовах глобалізації. За підсумками цієї конференції було прийнято меморандум про співпрацю між усіма країнами учасниками. Зокрема, про створення мережі співпраці з метою діалогу, розуміння і довіри серед представників міст, мирних ініціатив і встановлення якісних критеріїв для привабливого і успішного міста.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ