Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська ДПА оштрафувала користувачів «податкових ям» на 1,8 мільйона гривень

Працівники податкової служби Львівщини викривають тих підприємців, які користуються „податковими ямами”. „Податкова яма” – це суб’єкт господарської діяльності, який використовується іншими платниками для одержання „податкової вигоди” у вигляді ухилення від сплати податків, незаконного відшкодування ПДВ з бюджету, -- повідомляє відділу громадських зв’язків ДПА у Львівській області.
По окремих суб’єктах господарювання Львівщини, які є ,,податковими ямами’’ визначено обсяги реальних втрат податку на додану вартість, порушено кримінальні справи, а по контрагентах – вигоданабувачах проведено документальні перевірки та складено акти про нікчемність правочинів.
За результатами відпрацювання розбіжностей працівники ДПС Львівщини в 2008 році донарахували 2,3 млн. грн. податку на додану вартість; застосували штрафні санкції на загальну суму 1,8 млн. грн.; зменшили заявлені суми до відшкодування в сумі 2,2 млн. грн.
За рахунок впровадження системи автоматизованого співставлення податкових зобов’язань та податкового кредиту у розрізі контрагентів в грудні минулого року платниками ПДВ задекларовано до сплати на 6,7 млн. грн. більше, ніж у відповідному періоді 2007 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ