Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська духовна семінарія Святого Духа прощається з Рудно

Львівська духовна семінарія Святого Духа переносить свою діяльність у новозбудоване приміщення на вулиці Хуторівка — повідомляє сайт глави УГКЦ з посиланням на Павла Дроздяка з медіа-центру ЛДС.
  У 1991 році Церква вийшла із підпілля і разом з тим відновлює свою діяльність Львівська Духовна Семінарія Святого Духа, яка була ліквідована у 1945 році. Проте держава не змогла повернути семінарії її колишні приміщення, що знаходяться по вулиці Коперніка, адже будинок був у користуванні Львівського Політехнічного інституту і семінаристи змушенні були у незручних умовах студіювати Божественну науку у храмі Преображення Господнього, що знаходиться на вулиці Краківська. Таке навчання не могло тривати довго, тому держава на прохання Церкви, як альтернативу, запропонувала літній піонерський табір “Гренада”(смт. Рудно). Власне, це місце, де плекалася атеїстична культура та нав’язувалася радянська ідеологія.
Тепер семінарія у Рудно закінчує своє існування: Церква, зокрема Львівська Духовна Семінарія Святого Духа, перегортає сторінку своєї історії, для того, щоб розпочати новий літопис історії, нового богословського центру, що знаходиться у Львові на вулиці Хуторівка.
У серпні минулого року з благословенних рук Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Любомира (Гузара) нові приміщення Семінарі були урочисто посвяченні, проте ще деякі будівельні роботи вимагали свого завершення, щоб уся семінарія перейшла у новобудову. Протягом 2005/2006 навчальних років у приміщеннях новозбудованої семінарії перебували студенти підготовчого курсу, які бажали поступити до семінарії.
Завтра, 10 червня 2006 року загально-семінарійною конференцією, яку очолить отець ректор Богдан Прах, завершиться навчальний рік. Відтак розпочнеться Велика вечірня з Литією, а опісля нічні чування.
11 червня відбудеться семінарійний концерт “Прощавай, Рудно”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ