Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівська філармонія запрошує на «Імпресії та експресії»

14 березня у Львівській філармонії відбудеться концерт «Імпресії та експресії» з циклу «Камерна музика: шедеври та відкриття», – повідомили у філармонії.

 

Яскрава музика у виконанні яскравих особистостейпіаністки - Маріанни Гумецької та скрипальки - Лідії Футорської обіцяють організатлри заходу.

 

в програмі концерту – В. Косенко – Соната для скрипки та фортепіано a-moll op.18, С. Прокоф’єв – Соната для скрипки та фортепіано № 2, К. Дебюссі – Соната для скрипки та фортепіано g-moll, М. Равель – Рапсодія «Циганка».

 

Лідія Футорська – скрипалька. У 1988 р. розпочала навчання у так званій “школі талантів” - Львівській середній спеціальній музичній школі ім. С. Крушельницької. Заняття у класі Марії Футорської та Георгія Павлія швидко увінчались першими творчими успіхами. З 1993 р. Л. Футорська виступає як солістка з камерними та симфонічними оркестрами. Після перших значних досягнень, серед яких участь у програмі “Classic-прем’єр” (1994, Київ), лауреатство фестивалю “Нові імена юних зірок України” (1996, Київ), стає стипендіатом Президента України. З 1994 р. розпочинається неперервний ряд успішних виступів на відомих всеукраїнських та міжнародних конкурсах і фестивалях.

 

Піаністка Маріанна Гумецька народилася у місті Львові. Отримала диплом з відзнакою з Московської консерваторії та Артистичний Диплом Школи Глена Гульда з Королівської консерваторії Торонто. Лауреат та дипломант багатьох міжнародних конкурсів, серед яких Юнацький конкурс ім. Чайковського та конкурс ім. Дягілєва в Москві,  «Віртуози 2000 року» в Санкт-Петербурзі, конкурс ім. Дваріонаса в Вільнюсі та Calgary Honens Competition в Канаді. Переможець премії “Galaxie” (Канадська національна телерадіокомпанія), премії молодих артистів “Debut” в Монреалі та лауреат стипендії ім. Марусі Яворської  Оттавського Університету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ