Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Львівська філармонія запрошує на вечір гітарної музики

28 листопада о 19:00 у Концертному залі Станіслава Людкевича виступить видатний гітарист-віртуоз, майстер класичної гри на гітарі Євгеній Фінкельштейн, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У програмі концерту – твори західноєвропейських та російських композиторів XVIII-XX сторіч: Джованні Замбоні, Карла Фрідріха Абеля, Жана де Сент-Коломба, Юрія Фінкельштейна, Нікіти Кошкіна, Маріна Маре, Антуана Форкре. Твори для архилютні, віоли та віоли да гамба виконуватимуться  в перекладі для гітари Євгенія Фінкельштейна.

Євгеній Фінкельштейн народився в Москві в 1972 р. В 11 років почав займатися класичною гітарою у проф. А. Фраучі. В 1991 р. закінчив Московське музичне училище ім. Жовтневої революції, де навчався у композитора і гітариста Німіти Кашкіна. 1996 року  Євгеній Фінкельштейн закінчив Российскую Академию Музыки имени Гнесиных у класі проф. А. Краучі, там же навчався в аспірантурі.

З 2008 р. – завідувач кафедри класичної гітари в Государственной Классической Академии им. Маймонида у Москві, з 2010 р. – професор. В 2002 р. німецьке музичне видавництво Acoustic Music записало компакт-диск Євгенія Фінкельштейна «Падение птиц. Русская гитарная музыка»,  в який увійшли гітарні твори Н. Кошкіна, С. Руднєва, Г. Бєляєва. Альбом отримав схвалення преси, літом 2004 року тим же видавництвом було здійснено запис другого компакт-диску Євгенія «Lacrime». Євгеній Фінкельштейн виступає з концертами на території Росії, Німеччини, Австрії, Чехії, Великобританії та інших країн Європи, бере участь у фестивалях класичної гітари.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ