Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська ГО «Спільнота» розпочинає збір підписів за зміну виборчої системи

Громадська організація «Спільнота» розпочинає збір підписів за повернення до мажоритарної системи виборів міських рад. Акція стартує цієї суботи і триватиме протягом тижня. Збір підписів проводитимуть в наметах ГО «Спільнота» в усіх районах міста з 10 до 15 години, -- повідомляє прес-служба громадської організації.
Активісти громадської організації під гаслами «Геть партійні списки» та «Я хочу знати свого депутата» пропонуватимуть людям підписатися в підтримку за повернення до мажоритарної системи виборів.
Основні точки збору підписів – проспект Свободи, площа Галицька, проспект Шевченка, університет ім. І. Франка, площа Митна. Також підписи збиратимуть у мікрорайонах Сихів, Рясне, Левандівка та на вулицях Зеленій, Б.Хмельницького, Науковій, Любінській.
Голова ГО «Спільнота» Юрій Кужелюк вважає, що обирати виборчу систему має народ, і настав час, коли він має сказати своє слово. «Я особисто є прихильником мажоритарної системи. Вважаю, що вона є найоптимальнішою для місцевих рад, оскільки забезпечує прямий контакт виборця і депутата. Тому ми вирішили провести тестове опитування, щоб дізнатися скільки людей прагнуть повернення мажоритарки. Результати обов’язково опублікуємо. Це буде один з прикладів апеляції до народу і громадського тиску на владу», - прокоментував Юрій Кужелюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ