Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

"Львівська хвиля" та Самооборона Львівщини збирають українські книги для військових в зоні ООС

З нагоди дня української писемності та мови «Львівська хвиля» та Самооборона Львівщини влаштовують акцію, в рамках якої збирають українські книги, щоб передати їх нашим військовим, які воюють в зоні ООС на Сході України.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує радіо "Львівська Хвиля".

Так російськомовні воїни зможуть покращити свої знання з української мови, а ще зможуть хоч на годину відволіктися від жахів війни. 

Про книги попросили самі військові. Хлопці з 25-ої десантної бригади зараз базуються в Авдіївці, це передова. Але вони хотіли б виділити декілька годин на українське видання.

Розповідає волонтер, заступник голови Народної самооборони Львівщини Сергій Дзядик:

«Вони переважно всі російськомовні. Щоб українська легше засвоювалась, є потреба в українських художніх книжках. Це їх бажання. Ми собі подумали, якщо назбираємо невелику кількість книг, то вишлемо тільки для цієї частини. Якщо ж назбираємо велику кількість, то подаруємо в інші частини, де служать також російськомовні».

Особливих побажань до тематики книжок немає. Можна принести казки або класику чи сучасну прозу. Збиратимуть видання на радіо «Львівська хвиля». Зокрема, генеральний директор Юрій Хом’як зазначає:

«”Львівська хвиля” вирішила запустити таку акцію, щоб львів’яни приносили свої книжки, і ми будемо надсилати їх нашим військовим на Схід, щоб вони під час свого дозвілля могли відволіктися, почерпнути щось нове. А також це допоможе російськомовним воякам підтягнути рівень української мови».

Приносити книжки можна до 20 листопада на вул. Гуцульська, 9.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ