Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська мерія переконує львів’ян економити тепло

В рамках співпраці Проекту USAID «Реформа міського теплозабезпечення в Україні» (РМТ) та Львівської міської ради, у Львові розпочато інформаційну кампанію з ефективного енергоспоживання, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

Кампанія створена для того, щоб привернути увагу українських громадян до проблеми залежності України від імпорту енергоносіїв та втрат тепла в багатоквартирних будинках, які виникають через недбайливе ставлення громадян до питання енергоефективності. Метою кампанії є виховання в українців відповідального ставлення до використання енергоресурсів своєї країни та особистої відповідальності кожного щодо тепла та комфорту у своїх помешканнях.

 

У вівторок, 12 січня в рамках інформаційної кампанії, яка проходить під загальним слоганом: «Збережи тепло – збережи Україну!», у  Львові було розміщено близько 47 біг-бордів, які несуть інформаційні звернення щодо енергозалежності України. Крім того, в рамках проекту РМТ зараз створюються широкоформатні плакати, які розкажуть про ті практичні та малозатратні кроки, що їх можуть зробити споживачі для того, щоб зберегти тепло у своїх помешканнях. Розмістити їх на біг-бордах заплановано вкінці січня.

 

Водночас, триває робота над створенням роликів з енергозбереження для телебачення, які транслюватимуть місцеві та національні  канали наприкінці місяця.

 

Нагадаємо, співпраця Проекту РМТ зі Львовом розпочалася в грудні минулого року та триватиме 2,5 роки. Крім інформаційних заходів, фахівці проекту у Львові проведуть аналіз стану систем теплопостачання у місті, створять енергетичний план, розроблять нормативно-правову базу та технічні специфікації приладів обліку, а також буде впроваджено енергоефективні технології та проведено моніторинг результатів цих проектів.  Крім того, Проект РМТ сприятиме створенню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, асоціацій співвласників, а також житлових кооперативів та допоможе у покращенні управління та підвищенні фінансової відповідальності серед домовласників. У роботі з містами-партнерами, Проект РМТ також сприятиме пошуку фінансування, залученню приватного сектору для впровадження публічно-приватного партнерства та втіленню енергоефективних проектів у комунальній галузі.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ