Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська мерія планує виставити на конкурс з оренди 5 громадських вбиралень

У Львові затверджено нові правила оренди комунального майна: тепер комунальне майно надаватимуть в оренду з аукціону. Про це сьогодні під час брифінгу розповів начальник управління комунальної власності Львівської міської ради Євген Климкович. „Таке нововведення дасть змогу забезпечити збільшення доходів до міського бюджету та створити сприятливі умови для розвитку підприємництва міста”, - сказав Євген Климкович.
Таке рішення прийнято відповідно до ухвали „Про затвердження Порядку організації та проведення конкурсів на право оренди майна територіальної громади м Львова”, згідно з якою передбачено передачу в оренду нежитлових приміщень шляхом проведення конкурсу. „Якщо об’єкт є в житловому будинку, то ми надаємо можливість мешканцям винайняти це приміщення для господарських цілей”, - прокоментував Євген Климкович. За його словами, об’єкти комунальної власності є в поганому стані, потребують ремонту, тому не є конкурентноспроможними. Щоправда, кількість комунальних приміщень, які здаються в оренду цього року, зросла з 42 до 55, а це 54 тис гривень прибутку щомісяця.
Що ж стосується конкурсу, то найближчий відбудеться аж на початку літа. Тоді на аукціон виставлять приміщення п’яти львівських громадських вбиралень - на вул. Пасічній, на вул. Князя Романа, вул. Ангеловича, вул. Липова Алея та площі Данила Галицького. „Дату конкурсу має вирішити комісія. Зазвичай на подання документів відводять від двох до чотирьох тижнів, проте цього разу ми плануємо подовжити цей термін до двох-трьох місяців”, - розповів Євген Климкович. Основні вимоги до орендаря - обмеження цільового використання об’єкта, термін оренди до десяти років та капітальний ремонт приміщень. Стартова сума коливається залежно від об’єкта від 6 300 до 13 000 гривень. „Орендна плата буде фіксованою і становитиме від 500 до 3 100 гривень на місяць в залежності від розташування об’єкта”, - прокоментував Євген Климкович.
На основі конкурсу відбуватиметься тепер і продовження договірних умов.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ