Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська мерія воює з літнім майданчиком у Стрийському парку

У Стрийському парку напроти фонтану «Івасик-телесик» незаконно встановили огорожу ресторану «Деліс» та літній майданчик, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Ухвалою суду від 14 жовтня 2010 року заборонено департаменту містобудування ЛМР, ЛКП «Зелений Львів» та іншим особам вчиняти будь-які дії, пов’язані із знесенням огородження літніх майданчиків ресторану «Деліс», що на вул. Самчука у Стрийському парку. Сьогодні справа за позовом Вольфа В.М., ТзОВ «Лебіді» до департаменту містобудування Львівської міської ради про усунення перешкод у користуванні літніми майданчиками ТзОВ «Лебіді» разом з огорожею на вул. Самчука, 8 знаходиться у Галицькому районному суді. Розгляд справи відкладено на 08.04.2011 року.

Власник ресторану «Деліс», що знаходиться у Стрийському парку на вулиці Самчука, 8, вперше звернувся до міської ради у травні 2010 року з проханням погодити встановлення коло ресторану двох літніх майданчиків, і комісія з встановлення відкритих літніх майданчиків погодила їх встановлення.

«Але, на жаль, коли прийшов час розбирати літні майданчики (такі споруди мають право на існування тільки з березня до листопада) підприємець не тільки не розібрав майданчиків, а навпаки – накрив їх не надто естетичною чорною целофановою плівкою. Разом з тим підприємець, не маючи жодних дозволів та погоджень, встановив навколо ресторану залізну огорожу і ще один майданчик неподалік перших двох», - розповів начальник відділу начальник відділу художньо-архітектурного оформлення міста управління архітектури Володимир Сколоздра.

«Підприємець мотивує встановлення металевої огорожі гарантуванням безпеки відвідувачів», - каже - головний архітектор міста Юрій Криворучко.

«Є два порушення – паркан та недемонтовані майданчики, тому що на майданчики видається дозвіл з 1 березня до 1 листопада, і після завершення сезонного періоду вони мають бути демонтовані. Коли управління архітектури погоджувало цей проект, то погоджувались конкретно 2 майданчики з їхньої огорожею. Огорожа, яку поставили навколо ділянки - це вже огорожа земельної ділянки, на яку немає жодних прав та підстав. Тут немає договору оренди землі, ні права власності, це відверте захоплення земельної ділянки», - додав начальник відділу начальник відділу художньо-архітектурного оформлення міста управління архітектури ЛМР Володимир Сколоздра .

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ