Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська мерія вважає незаконним підвищення тарифу за проїзд у маршрутках

„Перевізники незаконно підняли вартість проїзду в маршрутках до 1,5 грн. На сьогоднішній день немає жодних правових підстав платити за проїз у маршрутці більше 1 грн”, – про це під час брифінгу заявив перший заступник міського голови Олег Синютка.
За словами Синютки, підвищуючи плату за проїзд, перевізники порушили низку законів, у тому числі закон про пасажирський транспорт та закон про місцеве самоврядування, відповідно до якого тарифи на пасажирські перевезення встановлюють місцеві органи влади. Міська рада звернулася в Антимонопольний комітет, Інспекцію контролю за цінами та відділ боротьби з економічними злочинами з тим, щоб вони дали оцінку законності підвищення тарифів на перевезення. Синютка також не відкидає існування монопольної змови між перевізниками, однак оцінку цьому повинен дати Антимонопольний комітет. Він також заявив, що міська рада уже визначила граничний розмір вартості перевезень, однак цифри не назвав. Він заявив, що влада і перевізники будуть рухатися до запровадження диференційованого тарифу, впровадження постійних зупинок для маршруток та зменшення кількості стоячих пасажирів.
Нагадаємо, 20 листопада майже всі перевізники Львова самовільно, без згоди міської ради, підвищили тариф за перевезення до 1,5 грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ