Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська мерія закликає не переборщити зі святкуванням Водохреща

19 січня - Хрещення Господнє – одне з найбільших релігійних свят. В цей день за звичаєм люди освячують воду. Вважається, що освячена на Водохреща вода має цілющі властивості. Багато людей цього дня не лише набирають воду в ємкості, але і йдуть на водойми, річки, щоб стати свідком освячення води у річці та скупатись в ополонці. Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради закликає: святкуючи Водохреща, не забувайте про власну безпеку! Виконуйте елементарні правила безпеки поблизу водних об’єктів, щоб свято не перетворилось на трагедію», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Правила безпеки:

Не залишайте без нагляду дітей поблизу річки чи ставка.

Здійснюйте обряд купання у йорданській воді лише у спеціально пристосованих для цього місцях з облаштованим заходом у воду.

Не вживайте алкоголю перед купанням! 

Не забувайте про поступовість і здоровий глузд. Купання треба проводити швидко. Якщо ви новачок, досить тільки пірнути у крижану воду та одразу виходити, щоб не допустити загального переохолодження організму. Одяг повинен бути зручним для одягання, нетісним і з найменшою кількістю ґудзиків. Добре після купання виконати декілька інтенсивних фізичних вправ, випити гарячого чаю.

Перед тим, як прийняти рішення зануритися в крижану воду, обов’язково треба проконсультуватися з лікарем щодо стану власного здоров’я. І якщо він виявить протипоказання, то краще утриматися від традиційних купань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ