Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська мерія змінить порядок проведення тендерних закупівель у 2009 році

Порядок проведення тендерних закупівель у 2009 році буде змінено. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів завідувач сектору тендерних закупівель управління економіки Мирослав Сімка.
„На засіданні виконавчого комітету ЛМР від 16 грудня 2008 року було прийняте рішення про посилення контролю за використанням бюджетних коштів та затверджено порядок для здійснення закупівель, товарів, послуг у сфері місцевих закупівель”, - розповів Мирослав Сімка.
Основним нововведенням є те, що перед початком робіт підрядник повинен перерахувати 5% від суми договору на рахунок замовника для забезпечення виконання ним умов договору. У разі своєчасного та якісного виконання робіт згідно з умовами договору замовник протягом 10 днів має здати підписання акту та має повернути кошти підряднику. У разі ж затримки початку робіт за незалежних від підрядника обставин вони можуть переглянути договір і призначити нову дату початку робіт. Якщо ж роботи не будуть вчасно розпочаті з вини підрядника, замовник має право розірвати договір, а підрядник втрачає право на повернення коштів, які надійшли на рахунок замовника.
„Таке забезпечення виконання договору є своєрідною гарантією підрядника про те, що він вчасно та якісно виконає роботи. Ці умови є дещо жорсткими, проте таке рішення було прийняте через досвід робіт у 2008 році, коли ряд об’єктів були невчасно здані через неякісно проведені роботи”, - говорить Мирослав Сімка.
Водночас у міській раді вже створюють бази даних учасників торгів у 2009 році, наразі до цих списків увійшли переможці закупівель у 2008 році, які якісно виконали свою роботу. Їм надаватиметься інформація позачергово про те, коли проводитимуться торги. Також у цей список можуть потрапити усі бажаючі фірми. Управління економіки надіслало оголошення в асоціації компаній та підприємств. У списку таких компаній є 500.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ