Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська мерія зробила квартплату індивідуальною для кожного будинку

Для того, щоб впорядкувати розмір плати з утримання будинку та прибудинкової території відповідно до наданих послуг у м. Львові департамент житлового господарства та інфраструктури розрахував нові тарифи індивідуально для кожного будинку. Як повідомили «Гал-info» у прес-службі Львівської міської ради, це дасть можливість львів’янам здійснювати контроль за якістю та повнотою надання послуг; завершити запровадження договірних стосунків між надавачами послуг і їх споживачами; запровадити побудинковий облік фінансово-господарської діяльності; на конкурсних засадах залучити підприємства усіх форм власності до обслуговування житлового фонду та прибудинкової території.
«Розмір оплати за послуги з утримання будинку та прибудинкової території залежатиме найперше від площі будинку та різниці параметрів, що закладені в розрахунку кожної послуги. Зараз середня оплата за 1 кв. м становить 0,78 коп. по місту, за новими розрахунками у кожному будинку цей розмір буде іншим. Тобто не можна говорити про якусь середню величину. У деяких будинках він зменшиться від сьогоднішнього, в інших – зросте. Таким чином можна буде вести побудинковий облік витрат», – повідомила заступник начальника відділу економіки Ірина Колодко.
Відповідно до проекту проекту рішення виконавчого комітету «Про затвердження тарифiв на послуги з утримання будинкiв та прибудинкових територiй iндивiдуально по кожному будинку для населення у м.Львовi» тепер кожен мешканець зокрема укладатиме угоду з ЛКП “Про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ