Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівська міліція впіймала «комбінатора», що видурив у людей майже півмільйона доларів

У Львові спіймали надзвичайно вправного крутія. Він з легкістю «забивав баки» та видурював неймовірні суми. Люди навіть не здогадувались, що віддають гроші пройдисвіту. У своїх жертв злодій видурював від 50 до 50 тисяч доларів, – повідомили у ВЗГ ГУМВСУ у Львівській області

 

«Він говорив на стільки переконливо, що постраждалі самі віддавали йому гроші. Більшість лише згодом зрозуміли, що то шахрай,» - розповідає Роман Рибіцький, начальник Франківського райвідділку міліції Львова.

 

Молодик мав кілька хитрих схем, якими слугувався. То вдавав із себе автомаклера, то обіцяв вирішити земельні питання… Впродовж року аферист прокручував свої «темні справи», не викликаючи жодних підозр. Аж доки не надумав надурити банк. Підробив довідку про доходи й узяв кредит на 250 тисяч  «зелених». Після цього дурисвіта й слід простиг. У банку його більше не бачили, вдома він теж не з’являвся… Кілька місяців правоохоронці ганялись за шахраєм, та спіймати його виявилось не так уже й легко.

 

 «Складність в його затриманні полягала у тому, що він постійно змінював помешкання, жив увесь час на нових квартирах, які винаймав. А ще використовував підроблений паспорт,» - каже Роман Рибіцький.

 

Доки злочинця шукали, він затіяв чергову аферу. Пошив собі міліцейський мундир, дістав «липове» посвідчення та почав діяти ще зухваліше. Нікому й на гадку не спало, що під офіцерською формою ховається маститий шахрай. Пройдисвіт і далі успішно поповнювати свою колекцію авантюр.

 

«Схема його шахрайських дій була досить різноманітною. По-перше, він багатьом людям представлявся працівником міліції, з цією метою навіть він собі пошив міліцейську форму, в якій його часто бачили і тим самим десь втирався в довір’я людям,» - говорить керівник Франківського РВ Роман Рибіцький.   

 

Жертвами афериста стало понад двадцять чоловік. У міліції переконані – постраждалих може бути й більше. Адже «великий комбінатор» устиг надурити ще й мешканців сусідніх областей.

 

Найбільше ошуканих – через оборудки з автівками. Серед них і львів’янин Святослав. Чоловік давно планував придбати машину, та на нову бракувало грошей. У газеті знайшов оголошення про стареньку іномарку, яку пропонували взяти у кредит.

 

Того ж дня Святослав зустрівся із продавцем. Той виявився людиною балакучою й справляв лиш приємне враження. Незнайомець назвався Дмитром, та навіть показав свій паспорт. Розповів, що ганяє машини з Німеччини, тож на автівку, що зацікавила Святослава, доведеться зачекати кілька днів. Молодик говорив надзвичайно переконливо. У покупця навіть думки не виникло, що той може брехати. Не збентежило навіть те, що продавець показав лише фото машини.

 

«Я дав йому 500 доларів завдатку, а він мені написав розписку, що взяв у мене гроші. Наступного дня він знову подзвонив, сказав, що треба ще 500 доларів, бо йому не вистарчає на розмитнення машини. Я віддав йому ще й ті гроші»,- розповідає постраждалий Святослав.

 

Аферист дурив голову чоловіку майже три тижні. Обіцяв пригнати машину з дня на день. Навіть показував документи на іномарку.

 

Та насправді шахрай міг торгувати хіба що повітрям, адже жодної автівки у нього не було. Паспорт та документи на машину також були фальшивками. У такий спосіб шарлатан виманював у людей чималі суми - починаючи від півсотні й закінчуючи п’ятдесятьма  тисячами американських доларів.

 

Затримали пройдисвіта під час чергової оборудки. Він саме намагався продати неіснуючу автівку.

 

Проти афериста вже порушили карну справу за шахрайство в особливо великих розмірах. Його майно арештували. Та частину видурених грошей крутій все ж устиг «прогуляти». Тож поки «сушить собі голову», як повертатиме борги.

 

Каже: «по-перше, треба погасити той злісний вогонь перед людьми, і вже почати розраховуватись з банком».

 

Наразі правоохоронці шукають усіх жертв шахрая. Вже відомо, що збитки від його афер сягають понад півмільйона доларів.  

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ