Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська міська рада щосили рекламує транспортний хаос

Нова транспортна мережа Львова зацікавила і Черкаси. Нагадаємо, транспортну мережу для Львова розробляла компанія «Луїс Бергер» за грантові кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Модель дає можливість оперативно та стратегічно формувати транспортну систему, узгоджувати роботу різних видів громадського транспорту, моделювати різні пасажирські потоки та коригувати параметри маршрутної мережі для її оптимальної роботи», - розповідає начальник управління транспортної інфраструктури міста Черкаси Віталій Дядченко.

Нагадаємо, на реалізацію транспортної схеми Львова ЄБРР надав грант у розмірі 533776 євро.

«Результатом роботи моделі є схеми маршрутів громадського транспорту з необхідною кількістю транспортних засобів і громадського транспорту. Цю методику можна взяти за основу для планування і в Черкасах. Ми б хотіли, щоб французька компанія «Луїс Бергер» поділилась досвідом длярозробки транспортної моделі нашого міста, оскільки вона спеціалізується на розробці та реалізації інфраструктурних проектів. Це компанія, завдяки якій у Львів прийшли інвестиції», - додає Віталій Дядченко.

Відповідно до процедур та політики ЄБРР Львівська міська рада провела тендер на обрання кандидата, який здатний продемонструвати відповідний досвід та можливість виконати це завдання у найкращий спосіб. Тендер розпочався в липні 2009 року. Компанія «Луїс Бергер» показала найкращі результати під час оцінювання тендерних заявок. Транспортна система реалізувалась у рамках «Проекту в галузі міського транспорту м. Львова – удосконалення регулятивного середовища для міської транспортної системи» у період з 19 квітня 2010 року до 30 червня 2011 року.

Як повідомила Наталія Шпак, адміністративний та логістичний менеджер компанії «Луїс Бергер» - Регіонального представництва по країнах СНД, розробляла транспортну схему міста команда зп’яти міжнародних та чотирьох місцевих експертів. Керівником команди був досвідчений міжнародний експерт Девід Ейч Джаретт, який виконував функцію менеджера проекту і експерта з питань громадського транспорту. Пан Джаретт має близько 40 років досвіду роботи в проектах і керівництва ними у галузі транспорту і перевезень. Він працював у Великобританії, країнах Північної Америки та у більш, як 30 країнах світу.

У червні 2011 року компанія «Луїс Бергер» презентувала Львівській міській раді нову схему маршрутів громадського транспорту, яку подали для обговорення на громадських слуханнях і на затвердження виконавчим комітетом Львівської міської ради. З вересня 2011 року починається пофазова реалізація проекту. Відтак, з 1 січня 2012 року нову транспортну мережу Львова реалізовано.

Додамо, що саме з 1 січня у Львові запанував жахливий транспортний хаос. Мешканці міста лають владу і вимагають скасувати реформу. Відтак, під тиском громадськості у нові маршрути почали вносити численні зміни.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ