Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська міська рада скасувала рішення виконкому від 15 грудня 2003 року про передачу будинку Драматичного театру ЗОК військовим

Львівська міська рада скасувала рішення виконкому від 15 грудня 2003 року про передачу будинку Драматичного театру ЗОК на вулиці Городоцькій, 36 військовим. За це проголосував 81 депутат Львівської міськради.

Голова комісії культури і туризму Маркіян Іващишин разом із працівниками театру сьогодні має підготувати звернення до керівництва держави і Міністерства оборони про зупинення процедури ліквідації театру і передачу його Міністерству культури і туризму. Щоб унеможливити в майбутньому виникнення схожих ситуацій, Андрій Садовий доручив створити робочу групу на чолі з Ігорем Базарником, яка до наступної сесії ЛМР повинна систематизувати всі будівлі, які належать військовим. На наступній сесії буде заслухана інформація про будівлі та майно, які належать військовим або передані їм в оренду. На наступній сесії, як зазначив Андрій Садовий, буде заслухана ця інформація та ухвалені відповідні рішення по кожному об’єкту.
12 працівників театру ЗОК від сьогодні розпочали голодування на знак протесту проти звільнення акторів та ліквідації театру, як такого. Про це 1 червня на сесії ЛМР заявила актриса театру, голова профкому Людмила Савельєва. За її словами, попри те, що акторам кілька днів тому оголосили, що Міністерство оборони передає театр Міністерству культури і туризму за доручення міністра оборони від 24 травня, 26 травня в театр прийшов лист від командувача ЗОКу про розформування театру, яке мають провести до 31 серпня, в той час, як міністр оборони доручив передати театр Мінкультури до 26 червня. «У нас вже звільнили 17 із 63 працівників і вчора директор театру повідомив нас про звільнення решти працівників», — зазначила Людмила Савельєва.
За словами голови профкому театру, збори колективу Драматичного театру ЗОК вирішили оскаржувати в суді рішення директиви Міноборони про ліквідацію театру, оголосити голодування до тих пір, поки не будуть виконані вимоги працівників театру, а у разі невиконання вимог - перенести акцію протесту під Секретаріат Президента України.
Колектив театру висуває такі вимоги: надати письмові гарантії про передачу театру в підпорядкування Міністерства культури і туризму, як закладу культури з відповідним штатом, штатним розписом та цілісним майновим комплексом у триденний термін, і водночас від Міністерства культури та туризму письмові гарантії про те, що міністерство приймає в своє підпорядкування театр.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ