Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська міська рада спробує повторно заборонити акції «російських провокаторів» у центрі Львова 26-27 липня

Львівська міська рада повторно звернеться до суду з вимогою заборонити проведення будь-яких акцій в центральній частині міста у зв'язку з 65-річчям визволення Львова від фашистів. Нагадаємо, раніше міський голова Львова Андрій Садовий виступив із заявою у якій попередив про намір деяких політичних сил влаштувати 26-27 липня у Львові провокації. Натомість, керівництво львівської міліції звернулось з листом до міського голови у якому підтвердила небезпеку виникнення масових заворушень, які можуть становити загрозу безпеці львів'ян. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтак Львівська міська рада звернулась до суду з вимогою заборонити проведення будь-яких акцій в центрі міста і обмежити заходи Пагорбом слави та площею біля Монументу слави на вулиці Стрийській. Однак, ввечері 24 липня рішенням окружного адміністративного суду Російському молодіжному братству було дозволено демонстрацію центральною частиною міста 26 липня від вулиці Мечнікова до площі Митної. В свою чергу ВО «Свобода» подала заявку на демонстрацію тим же ж маршрутом та у ці ж години.

«Нас відверто хочуть спровокувати. Недаремно до цієї події така увага, зокрема депутатів Держдуми Росії, яких вже давно не було у Львові. Ми повинні зробити все можливе, аби не допустити цього. Рішення суду, яке дозволяє ці акції, є дуже дивним, адже їх провокаційний характер є очевидним. Звертаємось до суду ще раз і просимо правоохоронні органи завтра бути максимально пильними. Ми не можемо допустити, аби через чиїсь амбіції та ідеї постраждали мешканці Львова. Тим більше, що 27 липня день трауру у Львові за загиблими на Скнилові і проведення в ці дні гучних святкувань є неприпустимим», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ