Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська міська рада спростувала «Вартових закону»

Львівська міська рада оприлюднює свої рішення на офіційному сайті. «Ми друкуємо всі свої рішення на офіційному сайті міської ради. Всі вони там є, де їх всіх можна зручно знайти через ключові слова або через дати. Чого не можна було б зробити у друкованому засобі масової інформації», – повідомив начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Остап Процик. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

«Закон України, яким ми керуємось, – «Про місцеве самоврядування» – вимагає, щоб документи були оприлюднені, але не розписує, як саме  і в яких ЗМІ. Відтак всі наші документи були оприлюднені на офіційному сайті міської ради, чого і вимагає закон і наші внутрішні документи», – додав Остап Процик.

 

Регламент виконавчого комітету, затверджений рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради №1438 від 26.12.2006 р., визначає, що гласність роботи виконавчого комітету забезпечується шляхом оприлюднення його рішень у засобах масової інформації, в тому числі електронних, шляхом розміщення інформації на веб-сторінці Львівської міської ради.

 

Додамо, що напередодні представники ГО «Вартові закону» заявили , що за 4 роки своєї діяльності нинішня Львівська міська рада ухвалила цілу купу рішень, які слід вважати незаконними. Зокрема, йдеться про нормативно-правові акти, які стосуються прав, свобод, законних інтересів мешканців Львова і які не були оприлюднені у пресі, як це передбачено законом. Тобто, це стосується рішень щодо житлово-комунальних тарифів, приватизації (оренди) нерухомого майна, приватизації (оренди) земельних ділянок. Таку позицію представників громадськості підтримало Міністерство юстиції. Про це йшлося 27 січня на прес-конференції у Львові.

 

«Вартові закону» стоять на тому, що офіційне оприлюднення нормативно-правових актів – це їх розміщення в офіційних друкованих виданнях. Воно передбачено Конституцією України, Указом Президента України від 13 грудня 1996 року №1207/96.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ