Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Львівська міська рада ухвалила бюджет на 2011 рік

Сьогодні, 6 січня, Львівська міська рада ухвалила бюджет на 2011 рік, а саме обсяг доходів загального фонду - 1 млрд 957 млн 527 тис. Не прийнято лише бюджет розвитку, який є частиною спеціального фонду. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Отож, загальний обсяг доходів міського бюджету на 2011 рік становитиме 2 млрд 286 млн 257 тис. грн. Обсяг доходів загального фонду визначено в сумі 1 млрд 957 млн 527 тис. гривень, спеціального фонду - 328 млн 729 тис. грн, у тому числі бюджету розвитку - 256 млн 691 тис. грн.

Загальний обсяг видатків міського бюджету на 2011 рік визначено у сумі 2 млрд 555 млн 878 тис. грн, у тому числі обсяг видатків загального фонду - 1 млрд 957 млн гривень, і видатків спеціального фонду - 598 млн 850 тис. гривень, з них бюджету розвитку - 526 млн 819 тис. грн.

Основну частину доходів цьогорічного бюджету становить податок з доходів фізичних осіб, надходження від плати за державну реєстрацію суб'єктів підприємницької діяльності та державне мито.

Дефіцит планується покрити за рахунок місцевих запозичень.

Обговорення було коротким і малоемоційним. Спершу виступив із доповіддю директор департаменту фінансової політики Олег Іщук, потім із співдоповіддю голова комісії фінанування та планування бюджету Яромир Самагальський.

Останній серед новел відзначив, що в бюджеті закладено 300 тис. грн на проведення експертиз та аудиту робіт, які замовляє у підрядників міська рада. Ці кошти передбачені у витратах секретаріату ради, отож, начебто тепер рада має реальний інструмент, щоб контролювати якість ремонту доріг, будинків і таке ін. Також у бюджет записали 245 тис. грн на проведення місцевих референдумів та  500 тис. грн на підтримку криговидання. Зокрема, на друк посібника з історії для старших класів - в піку міністру освіти Табачнику.

За словами Яромира Самагальського, бюджет розвитку  (формується з надходжень від оренди та продажу майна та землі міста) становить 256,7 млн грн. Мовляв, цифра велика і треба буде напружитись. 

Кілька депутатів спробували переозподілити видатки. Зокрема, депутат Петро Адамик повідомив, що на розвиток львівського регбі, яким він заопіковується, обіцяли спершу сотні тисяч гривень, а надали - 0 грн. Отож, йому  і його друзям доведеться деінде взяти 4 млн грн - такий річний бюжет міських регбістів. Також він висловив здивування, що попри зростання вартості праці та матеріалів міській газеті "Ратуші", як і торік, дісталось 600 тис. грн.

Депутат Ярослав Гінка виступв в обороні реабілітаційного центру "Джерело". Він повідомив, що на Центр передбачено 1,6 млн грн, а йому потрібно щонайменше 2,5 млн грн. Запропонував скоротити витрати на висвітлення діяльності Львівської міської ради в інших ЗМІ, на що передбачено понад 1 млн грн. Також Ярослав Гінка висловив підозри щодо витрат Львова за участь в Асоціації міст України. Однак його пропозиції були проігноровані. Натомість  Яромир Самагальський заявив, що досягнуто твердої домовленості:  "Джерелу" вділять ще 1 млн грн - при найближчій корекції бюджету.

Підсумував виступи депутат Юрій Кужелюк : бюджет поганий, але ухвалити його треба. На тому й зійшлися: 66 голосів було за.

Опісля депутати схвально проголосували скопом за низку політичний заяв, (озвучених попередньо) та й поклали сесії край: керівництво ради пішло на акцію врочистого встановлення Різвяного Дідуха.  

  

  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ