Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівська міська рада вимагає створити у ВРУ нову Тимчасову слідчу комісію на чолі з опозиційними силами щодо "вагнергейту"

Сьогодні, на пленарному засіданні сесії, депутатка від Європейської Солідарності Оксана Маруняк зачитала звернення щодо справи «Вагнергейту» та розслідування видання Bellingcat до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Генеральної прокуратури України та Державного бюро розслідувань України.

Депутати вимагають публічних пояснень від Президента щодо зриву операції затримання "вагнерівців" та створення іншої Слідчої комісії у Парламенті на чолі з опозицією. 

"Коли головні розвідники країни прийшли доповідати Президенту про операцію із затримання «вагнерівців», їх зустрів керівник патронатної служби замість головнокомандуючого, який несе особисту відповідальність за долю країни. 

Відклавши здійснення ретельно планованої блискучої операції, пан Єрмак перевищив свої повноваження. Керівник Офісу Президента не мав права проводити подібні зустрічі, а тим паче давати наказ про зупинку спецоперації таких масштабів", - наголосила Оксана Маруняк. 

На думку депутатів ЛМР, винні у зриві операції із затримання «вагнерівців» не повинні уникнути кримінального процесу. 

"Ми наполягаємо на створенні Тимчасової слідчої комісії Парламенту на чолі з опозиційними силами, просимо народних депутатів не бути байдужими та проголосувати за її створення. 

Тільки створення комісії з людьми, що є незалежними від впливу ОП може забезпечити чесне, прозоре та правдиве розслідування.

Також, ми вимагаємо у Президента України публічних пояснень щодо зриву операції затримання "вагнерівців", - йдеться у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ