Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська міська рада заборгувала газеті «Ратуша» 44 тис. грн. Редакція готує заяву в прокуратуру

Станом на 3 березня Львівська міська рада заборгувала своїй же газеті «Ратуша» понад 44, 8 тис. гривень. Відтак, заборгованість із заробітної плати перед працівниками редакції становить 29 тис. гривень. У зв’язку з цим редактор газети Микола Савельєві підготував заяву до прокуратури Львова. Про це він повідомив у коментарі Гал-інфо.

 

За словами М.Савельєва, працівники «Ратуші» не отримали заробітної плати за лютий, у редакції виникли борги за комунальні послуги та з оплати податків. Крім того, починаючи з 1 січня, міська рада не заплатила за жоден випуск газети. «Починаючи з 1 січня, всі номери газети ми випустили за позабюджетні кошти, які ми отримали за публікацію оголошень, рекламу, реалізацію газети тощо», – наголосив він.

 

Борги міської ради поставили під загрозу сам вихід газети. «У нас є кошти на випуск одного-двох номерів, а як ми будемо виходити далі, я не знаю», – відзначив Микола Савельєв.

 

Додамо, що у звіті департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради йдеться про те, що мерія не має заборгованості перед ЛКП редакція газети ЛМР «Ратуша»:  минулоріч із затверджених 611 тисяч гривень видання отримало 607 тисяч.

 

Втім, редактор не погоджується з твердженням про відсутність боргів. «На минулий рік ми просили понад 800 тисяч гривень, нам виділили лише 600. На цей рік – у зв’язку зі збільшенням мінімальної заробітної плати – ми попросили 870 тисяч, але нам затвердили фінансування на рівні 2008 року. 2009-го всі номери газети ми випустили за позабюджетні кошти. Тому на місці міського голови я б не став стверджувати, що він не має перед нами заборгованості», – прокоментував М.Савельєв.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ