Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська міськрада готова продовжити пільгову оренду стадіону «Україна» «Карпатам»

Львівська міська рада готова продовжити пільгову оренду стадіону «Україна» футбольному клубу «Карпати», чекає на подання клубом документів для затвердження містобудівного обґрунтування комплексного розвитку стадіону «Україна» та розглядатиме питання оренди землі виключно в правовому полі, згідно з законодавством України. Як повідомили «Гал-info» у прес-службі мерії, про це йдеться у відкритому листі-відповіді міського голови Львова Андрія Садового міністру України у справах сім’ї молоді та спорту Юрію Павленку, народному депутатові України Миколі Томенку та народному депутатові України, Президенту ПФЛ України Равілю Сафіуліну.
Нагадаємо, раніше міністр та депутати звернулись з листом до міського голови Львова з проханням надати вичерпну інформацію щодо ситуації навколо львівського стадіону «Україна».
Як йдеться у листі, відповідно до попереднього договору між Львівською міською радою та ТзОВ «Клуб професійного футболу «Карпати», футбольний клуб «Карпати» зобов’язувався до 01.06.2007 р. подати для розгляду Львівською міською радою розроблене належним чином містобудівне обґрунтування.
21.11.2007 р. ТзОВ «Клуб професійного футболу «Карпати» повторно подав на розгляд Містобудівної ради доопрацьоване містобудівне обґрунтування, де окрім об’єктів обслуговування спортивної споруди зазначені також: ресторан, кафе із літньою терасою, готельний комплекс, розважальний комплекс – аквапарк, критий басейн, гуртожиток.
06.12.2007 р. відбувся повторний розгляд відкоригованого містобудівного обґрунтування на засіданні Містобудівної ради за участю представників ФК «Карпати», преси та громадськості, де вирішено «Погодити містобудівне обґрунтування комплексного розвитку стадіону «Україна» у м. Львові на рівні «Концепції» при умові врахування зауважень архітектурно-містобудівної ради для подальшого розгляду і погодження виконавчим комітетом та затвердження Львівською міською радою».
Містобудівною радою було висловлено такі застереження до поданого містобудівного обґрунтування: чітко визначити часові етапи здійснення комплексного розвитку стадіону “Україна”; розробити у складі першого етапу розвитку комплексу містобудівного вирішення заходи безумовного забезпечення безпеки пішохідного руху великих мас людей і їх транспортного обслуговування в екстремальних умовах; передбачити формування відкритого транспортно-пішохідного кільця навколо стадіону у розрахованих просторових параметрах; зменшити функціональну перевантаженість “універсального культурно-розважального центру з готелем” і впорядкувати його просторову структуру, тощо.
Наступним кроком мало б стати подання містобудівного обґрунтування з врахуванням вищеописаних зауважень містобудівної ради на розгляд та погодження виконавчим комітетом. Однак станом на сьогодні таких документів не надійшло.
Що стосується оформлення права оренди ПФК «Карпати» на стадіон «Україна» та прилеглі до нього земельні ділянки, то тут слід розрізняти дві речі. На сьогодні немає суттєвих перепон в продовженні ПФК «Карпати» права оренди стадіону «Україна». Відповідний проект ухвали буде скеровано на розгляд сесії Львівської міської ради, як тільки надійде відповідний запит від футбольного клубу.
Що стосується набуття права оренди на земельні ділянки, то відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 р.» і обумовлених у ньому змін до деяких законодавчих актів, зокрема до Закону України «Про оренду землі», набуття права на оренду земельних ділянок здійснюється виключно на аукціонах, крім земельних ділянок на яких розташовані об’єкти нерухомого майна.
В даному випадку оформлення ТзОВ «КПФ» «Карпати» права користування земельною ділянкою на підставі договору оренди землі можливе або після набуття права власності або користування на об’єкти нерухомого майна, які розташовані на земельній ділянці, або шляхом перемоги ТзОВ «КПФ «Карпати» у відповідному аукціоні.
Однією з умов будівництва нового стадіону до Чемпіонату Європи 2012 року у Львові (на перетині вулиць Стрийської та Кільцевої) є безоплатне надання права виступати на цьому стадіоні усім львівським командам, які представлятимуть місто у Вищій лізі Чемпіонату України. Відтак, ФК «Карпати» отримає можливість проводити свої матчі на сучасному стадіоні європейського класу.
«Львівська міська рада заклала рекордну суму - понад 5 мільйонів гривень - на розвиток дитячо-юнацького спорту та будівництво спортивних майданчиків у місті. Впевнений, що спільними зусиллями нам вдасться вивести розвиток спорту загалом і футболу, зокрема на якісно новий рівень», — зазначив Андрій Садовий у листі. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ