Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська міськрада закликає оформляти субсидії на оплату житлово-комунальних послуг

Львівська міська рада закликає оформляти субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Про це сьогодні на прес-конференції сказала начальник управління праці та соціального захисту Наталія Федорович.
За її словами, для соціального захисту малозабезпеченого населення у разі неможливості сплачувати за житлово-комунальні послуги призначаються субсидії. «Ми зацікавлені в тому, щоб субсидій на оплату житлово-комунальних послуг було оформлено якнайбільше, оскільки кошти на погашення субсидій надходять з державного бюджету. А це означає, що будуть реальні кошти, які скеровуються на компенсацію реальної вартості тим установам, які надають послуги», – сказала  Наталія Федорович.
Як вона додала, для зручності подання документів збільшено години роботи пунктів прийому документів. Зокрема, у вівторок і п’ятницю пункти прийому працюють з 8 години, а в понеділок та четвер – до 19 години. «Такі години прийому документів є зручними для населення, оскільки людина може здати документи зранку – йдучи на роботу та ввечері – повертаючись з роботи», – сказала вона. 
 Нагадаємо, згідно з рішенням Львівської міської ради від 1 березня 2002 року №80, право на отримання муніципальних субсидій на оплату житлово-комунальних послуг мають такі непрацюючі категорії громадян: ветерани УПА - учасники бойових дій УПА та інваліди УПА; малолітні політичні в'язні сталінських концтаборів; вдови політичних в'язнів; сім'ї, у яких проживає двоє і більше інвалідів; інваліди по зору 1 та 2 групи;                                                                                         одинокі непрацюючі інваліди 1 та 2 групи загального захворювання, а також інваліди З групи, які мають заключения психіатричної МСЕК; діти-сироти.
У   випадку, якщо у житловому приміщенні, крім визначеної категорії громадян, зареєстровані інші непрацюючі особи: особи, які здійснюють догляд за інвалідами і крім соціальних виплат інших доходів не отримують; пенсіонери, які крім пенсії інших доходів не отримують; неповнолітні діти; повнолітні діти, які навчаються у вищих та професійно-технічних навчальних закладах; безробітні, які зареєстровані в центрі зайнятості та сприяють своєму працевлаштуванню; – муніципальна субсидія надається на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов. Муніципальні субсидії на оплату ЖКП призначаються для покриття обов'язкового відсотка платежу (15%, 20%), який необхідно сплатити заявнику після призначення субсидій на оплату ЖКП.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ