Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська міськрада замовила кошторис майбутньої школи мистецтв на Личаківській

Львівська державна музична школа №4 уклала договір із архітектором Дмитром Сорокевичем на виготовлення проєктно-кошторисної документації для будівництва школи мистецтв за 5,97 млн грн.
Проєкт майбутньої школи мистецтв. Візуалізація Re+

Про це інформують Наші Гроші.

Угоду уклали за переговорною процедурою, оскільки Сорокевич представляє колектив архітекторів, які стали переможцями міжнародного конкурсу.

Школу мистецтв будуватимуть на вулиці Личаківській, 105. Територія площею понад 1 га раніше належала до військового містечка, а у 2018 році земельна ділянка перейшла у власність міста.

Переможця архітектурного конкурсу оголосили у жовтні минулого року. На ньому розглянули 27 проєктів. Саме проєкт Дмитра Сорокевича та його колег переміг у конкурсі. Це і стало підставою укладення з ним договору на виготовлення кошторису.

За календарним планом, тривалість розробки кошторису становитиме 12 місяців. А будівництво планують провести у 2022-2024 рр.

Школа мистецтв складатиметься з трьох об’єктів: медіатеки, критого амфітеатру та власне школи. Остання матиме 4 поверхи, орієнтовна площа приміщень 8,7 тис. м2  із підземним паркінгом. В ній будуть класи для музичних занять, хореографії, театрального гуртка, мистецького дошкільного клубу, дві концертні зали, одна з яких із прозорими стінами. Школа розрахована на 600 учнів.

Територію школи використовуватимуть не лише для учнів, а й для жителів району. Зокрема тут планують облаштувати спортивні майданчики, зони для дітей і тераси.

Зараз Львівська музична школа №4 розташована на вулиці Личаківській 53, а після спорудження нової школи її планують перенести. Також виконавчий комітет у червні 2021 року вже видав містобудівні умови та обмеження на будівництво по Личаківській, 105.

Дмитро Сорокевич ‒ львівський архітектор. Разом із дружиною Христиною Бадзян є співзасновниками архітектурного бюро «Re+», яке зокрема, проєктувало міський муніципальний мистецький центр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ