Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська молодь бачить загрозу у символах радянської доби

«Як Росія відновлює СРСР і що повинна протиставити цьому Україна» - це питання сьогодні, 13 квітня, стало темою для обговорення у Львівському прес-клубі. Учасники обговорення - представники політичних сил, політологи – зійшлися в думці, що Україна має протистояти неоімперському курсу сусідньої держави.

За словами політолога Павла Мезеріна (Санкт-Петербург, Російська Федерація), зараз в Росії триває відновлення імперії не тільки ззовні, а й навіть внутрішньо. Так, говорить політолог, СРСР в Росії відновлюють в карикатурному, викривленому світлі, що у людей мислячих викликає лише сміх. Пояснює це п. Мезерін просто – владі, кремлівській еліті, нічого запропонувати, адже вона переймається винятково власними інтересами. Проте, як прогнозує політолог, довго так тривати не може, незабаром «нафтова основа» економіки буде вичерпана, тож Росія, як імперія, розвалиться. Своєю чергою, період «агонії» може бути небезпечним для сусідніх держав, особливо для України, що є об’єктом №1 політичних зазіхань Росії.

 

Як зауважив молодіжний лідер ЛОО партії «Сильна Україна» Михайло Навроцький, зараз в Україні бачимо біг-борди та інформацію, що пропагують Леніна, Сталіна, ведуться розмови про встановлення пам’ятників цим одіозним постатям. «Це реальна загроза, бо це символи. Протиставити їм потрібно народний спротив, рішення місцевої влади», - підтримав колегу член ради ЛОО «Фронт змін» Юрій Підлісний.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ