Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська молодь „десантувалася” у Севастополі

17-24 серпня 2006 року молодіжна громадська організація „Молодий Народний Рух” за підтримки Міністерства оборони України та Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту організувала військово-патріотичну акцію “Морський десант: Севастополь-2006” – повідомили в прес-службі Молодого народного Руху.
Суть акції полягала в ознайомленні молоді з військово-морськими силами України та популяризації служби на флоті. Зважаючи на досить складну та неоднозначну історію становлення українського військового флоту, напружені відносини з флотом Росії, який базується в Криму, необхідність подібних заходів є очевидною. Адже, як заявив командувач ВМС України віце-адмірал Ігор Тенюх на зустрічі зі львівською делегацією, лише прихід на флот молодих людей з істинно патріотичними про українськими настроями зможе зробити флот країни істинно українським.
Програма перебування львівської делегації передбачала акції як ознайомлювального, так і відпочинкового характеру. Так, львів’яни відвідали військові кораблі, що становлять ударну потугу ВМС України, серед них – і флагман українського флоту фрегат „Гетьман Сагайдачний”. В ході екскурсій молодь мала змогу ознайомитись зі зброєю, якою оснащений український флот, порозмовляти з особовим складом ескадри, відчути переваги та недоліки військової служби на флоті. Організатори акції не оминули увагою і пам’ятки культурного та історичного значення, якими насичений Севастополь: програма включала відвідування визначних місць Севастополя (Херсонес, Корсунь), бухти Балаклава з секретним підземним заводом для ремонту підводних човнів, руїн Генуезької фортеці, музею ВМС ЗС України, Сапун-гори, Малахова Кургану, Козачої Бухти, Державного океанаріуму (дельфінарій), 35 батареї, пішу прогулянку центральною частиною м. Севастополя за маршрутом Артилерійська бухта - майдан Нахімова – морський вокзал - Артилерійська бухта та відвідування СВМІ ім. П. Нахімова.
Кульмінацією поїздки стало святкування річниці проголошення незалежності України. Львівська молодь була запрошена на урочисту академію з нагоди Дня Незалежності.
Під час свого перебування в Севастополі львів’яни зустрілись з командувачем ВМС ЗС України віце-адміралом Ігорем Тенюхом, начальником Севастопольського військово-морського інституту ім. П.С.Нахімова контр-адміралом В.Носенком, керівником єдиної в Криму україномовної телерадіокомпанії „Бриз” капітаном І рангу М.Мамчаком, представниками української громади Севастополя.
На думку Ігора Мартинюка, одного з організаторів „Морського десанту”, подібна акція – це найкращий спосіб популяризувати службу на українському флоті. Молодь має змогу побачити все на власні очі, відчути специфіку флотської служби і лише тоді приймати важливе рішення щодо проходження служби за контрактом у Військово-Морських Силах ЗС України. „Вперше в історії незалежної України відбулась така акція, як „Морський десант”. Основною метою цього заходу є популяризація служби у військово-морських силах України. Ми, як члени Всеукраїнської організації „Молодий Народний Рух”, неодноразово брали участь в акціях, організованих спільно з Міністерством оборони, але всі ці заходи були проведені  на базі об’єктів Західного оперативного командування у Львівській області –  навчальному полігоні в Яворові та Великих Мостах. Тому „Морський десант” є новим продовженням уже традиційної щорічної програми „Військові змаги молоді”.
Зважаючи на позитивні відгуки учасників поїздки та обіцянки керівництва ВМС ЗС України, „Морський десант” має усі перспективи відбутися і наступного року, залучивши вже більшу кількість учасників.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ