Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська митниця порушила кримінальну справу проти контрабандиста-мільйонера

Львівська митниця порушила кримінальну справу за фактом контрабанди товару на суму майже мільйон гривень, -- повідомляє прес-служба Державної митної служби України.
Наприкінці минулого року громадянин України намагався незаконно перевезти з Республіки Польщі через міжнародний автомобільний пункт пропуску «Краковець – Корчова» (Львівщина) п’ять автомобілів.
Наш співвітчизник подав митному органу як підставу для переміщення легкового авто «АUDI», сідельного тягача «DAF», напівпричепа «KOEGEL», фургонів «VOLKSWAGEN» та «FORD-TRANSIT» документи, що містили неправдиві дані стосовно відправника вантажу, його одержувача та вартості. Зокрема, вартість транспортних засобів навмисно була занижена. Так, за поданими документами, легковий автомобіль «AUDI-A6 Lim» на день ввезення в Україну коштував 6 тис. євро, однак після проведеної перевірки митники встановили, що його вартість більше 13 тис. євро.
Також в документах, поданих на митницю, значилось, що автомобілі ввозилися як внесок до статутного фонду підприємства, а відповідно до Закону України «Про режим іноземного інвестування» таке майно звільняється від обкладення митом. Але в отриманих митницею документах не містилось жодного підтвердження що ці транспортні засоби мали бути внеском іноземного інвестора.
Загальна вартість п’яти зазначених транспортних засобів становить близько 1 мільйона гривень.
Враховуючи, що в діях громадянина зафіксовано ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України, відносно цього чоловіка порушено кримінальну справу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ