Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська митниця порушила кримінальну справу за фактом контрабанди ікон

Під час митного огляду міжнародного поштового відправлення, яке надсилали зі Львова у Великобританію, працівники Львівської митниці звернули увагу на просту бандероль. У ній виявили три ікони: Святого Миколая Чудотворця, Східна Україна, кінець XVIII - перша половина XIX ст.; Покрови Пресвятої Богородиці, Східна Україна середина - друга половина XIX ст. та Святої Великомучениці Варвари, середина - друга половина XIX ст., – повідомила прес-служба ДМСУ.

 

Згідно з висновком експертів, це хатні ікони (дерево, левкас, олія), виконані містечковим або сільським майстром-іконописцем північно-східної частини України. Як типові твори народного сакрального мистецтва цього регіону – високого рівня, становлять історико-культурну та музейну цінність.

 

Відправника бандеролей, в яких містились ікони, не встановлено.

 

Отже, невстановлені особи намагались незаконно перемістити через митний кордон України у міжнародному поштовому відправленні історичні та культурні цінності, які не підлягають вивезенню за кордон.

 

Беручи до уваги, що викладене вказує на наявність в діях невстановлених осіб ознак злочину, передбаченого ст.ст. 15, 201 Кримінального кодексу України, за цим фактом порушено кримінальну справу.

 

Ще один випадок незаконного пересилання нещодавно зафіксовано у цьому ж підрозділі митниці. Так, у поштовому відправленні з РП на адресу громадянина України працівники Львівської митниці знайшли банкноту Української Народної Республіки державного кредитного білету номіналом 500 грн., датовану 1918 роком, у доброму стані.

 

За висновком експертів, враховуючи історичні, культурні та художні аспекти, банкнота становить культурну цінність і є предметом музейного значення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ