Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська митниця порушила кримінальну справу за підробку печатки

За підробку печатки Львівська митниця порушила кримінальну справу – повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі ДМСУ.
Наприкінці минулого року двоє громадян Республіки Польщі через Міжнародний автомобільний пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне» (Львівщина) вантажними автомобілями «VOLVO» з напівпричепами ввезли на територію України, на адресу одного з підприємств Тернополя, м’ясо свине в напівтушах. Через кілька днів у цьому ж пункті пропуску на виїзді з України ці ж водії подали до митного контролю як підставу для переміщення через кордон автомобілів, які перебували під митним контролем, документи з відтисками печатки Західної регіональної митниці, які викликали підозру в інспекторів митниці. Як виявилось згодом, печатка, відтиск якої був на документах, перебувала на складі митниці і не використовувалась для оформлення документів. А експертиза підтвердила, що відбитки за основними параметрами та змістом записів у мікродруку не відповідають експериментальним зразкам відбитків автентичної номерної печатки.
Отже, громадяни Польщі вчинили дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України автомобілів з приховуванням від митного контролю, подавши документи, що містять підроблені відтиски печаток.
Загальна вартість зазначених транспортних засобів – понад два млн грн, що становить великий розмір, тобто в 1000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян України. Відносно громадян порушено кримінальну справу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ