Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівська „Наша Україна” висловила співчуття з приводу трагічної смерті Лєха Качинського

Львівська обласна організація партії „Наша Україна” висловлює глибоке співчуття польському народові з приводу трагічної загибелі Президента Лєха Качинського, його дружини Марії Качинської, провідних державних, політичних та громадських польських діячів, науковців, посадовців.

 

«Це непоправна втрата не лише для поляків, а і для усіх людей доброї волі у всьому світі. Складемо спільну молитву за упокій душ загиблих. Сумуємо разом з Вами! Вічная пам’ять!», – йдеться у повідомленні.

 

«Це дуже велика втрата для Польщі, для України, для усіх людей, які будували сучасні українсько-польські взаємини, – каже член Президії партії „Наша Україна” Петро Олійник. – Президент Республіки Польща Лєх Качинський був другом України і зробив надзвичайно великий внесок для історичного примирення двох народів, для переходу українсько-польських стосунків на якісно новий рівень.

 

На посаді голови Львівської обласної державної адміністрації, я мав честь спільно із ним готувати відкриття меморіалу у польському селі Павлокома, а також майбутнього вшанування інших безвинних жертв, і поляків, і українців по обидві сторони кордону.

 

13 травня 2006 року у присутності Президентів України та Польщі Віктора Ющенка та Лєха Качиньскі в селі Павлокома відбулося урочисте відкриття меморіалу 366 українцям, мешканцям цього, колись переважно українського села, які стали жертвою військового злочину наприкінці Другої світової війни. З боку Президента Лєха Качинського це був крок справжнього європейського далекоглядного політика, демократа, дипломата, державного діяча, здатного на великі справи.

 

Я висловлюю глибоке співчуття усьому польському народові. Україна завжди памятатиме свого друга Лєха Качинського»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ