Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівська національна опера запрошує на два Гала-концерти

Як повідомили 27 серпня Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, в останні вихідні літа, 28-30 серпня Львівська національна опера запрошує одразу на два Гала-концерти: із найпопулярніших арій з опер Дж. Верді та шедеврів світового балету.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

ʺВерді-Галаʺ

28-29 серпня солісти театру у супроводі оркестру Львівської національної опери виконають улюблені публікою зі всього світу – віртуозні арії та ансамблі з опер ʺНабуккоʺ, ʺРіголеттоʺ, ʺТрубадурʺ, ʺТравіатаʺ, ʺБал-маскарадʺ, ʺСила доліʺ, ʺДон Карлосʺ, ʺАїдаʺ Джузеппе Верді. Початок концертів о 18:00.

З дня тріумфального успіху опери ʺНабуккоʺ, яка стала символом національного відродження в Італії, Джузеппе Верді залишається найбільш популярним і виконуваним оперним композитором. Його мелодії запам’ятовуються з першого разу і пам’ятаються назавжди, а опери не сходять з афіш театрів не лише в Італії – на батьківщині композитора, але є основою репертуару усіх провідних оперних театрів світу.

Солісти:Олеся Бубела, Аліна Діденко, Анастасія Корнутяк, Анна Носова, Тетяна Оленич, Людмила Осташ, Людмила Савчук, Маріанна Цвітінська (сопрано);Тетяна Вахновська, Яна Войтюк, Наталія Озерська (мецо-сопрано);Роман Коренцвіт, Олег Лихач, Василь Садовський, Роман Трохимук, Ігор Шевчук (тенори);Орест Сидір, Роман Страхов (баритони).Диригенти– Юрій Бервецький, Ірина Стасишин, Мирон Юсипович.

ʺБалет-Галаʺ

А вже 30 серпня, вперше після карантинної перерви, на сцену вийдуть артисти балету Львівської національної опери. ʺБалет-Галаʺ – справжня насолода для шанувальників танцю, вишуканості та грації.Глядачам представлять фрагменти з відомих балетів ʺДон Кіхотʺ та ʺБаядеркаʺ Л. Мінкуса, ʺЛебедине озероʺ та ʺЛускунчикʺ П. Чайковського, ʺСпартакʺ А. Хачатуряна, ʺКорсарʺ А. Адана - Р. Дріго, ʺКармен-сюїтаʺ Ж. Бізе - Р. Щедріна, а також танцювальні номери на музику К. В. Глюка, Ф. Шопена, П. Масканьї та ін.у супроводі фонограми.

За участі артистів балету – Вікторії Димовської, Наталії Дідик, Дарії Ємельянцевої, Анастасії Ісупової, Дарини Кірік, Інни Ключник, Уляни Корчевської, Дарії Косміної, Ярини Котис, Ілони Кравченко, Юлії Михаліхи, Мілени Русанової, Альбіни Якіменко, Андрія Адоніна, Олександра Гобелка, Костянтина Гуляя, Сергія Качури, Святослава Кащія, Аделя Кінзікеєва, Сергія Ломовицького, Віктора Маліновського, Мирослава Мельника, Андрія Михаліхи, Олександра Омельченка, Євгенія Свєтліци.Художній керівник балету Львівської національної опери – Андрій Мусорін.

Гала-концерти ʺВерді-Галаʺта ʺБалет-Галаʺ проводяться в рамках циклу концертів ʺЛьвів Опера-Галаʺ, що розпочинають 121-ий театральний сезон.

*Звертаємо увагу, що відвідування подій можливе лише за умови дотримання протиепідемічних заходів, з якими Ви можете ознайомитися на сайті Львівської національної опери у розділі ʺВізит до театруʺ.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ