Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська обласна рада допоможе Палацу Бандінеллі відкрити Музей скла

Днями постійна комісія з питань культури, духовного відродження, засобів масової інформації та туризму Львівської обласної ради прийняла рішення підтримати відкриття Музею скла у Львові — повідомляє прес-служба Львівської обласної ради. Для цього депутати ініціюватимуть виділення 60 тисяч гривень на потреби Музею при перегляді обласного бюджету у вересні цього року.
Прохальний лист підтримати ідею відкриття нового музею у Львові надіслали депутатській комісії директор Львівського історичного музею Богдан Чайковський та ректор Львівської національної академії мистецтв Андрій Бокотей. Саме підпорядковані їм установи виступили ініціаторами відкриття Музею скла у Львові. Відкриття заплановано на початок осені в рамках святкування 750-річчя міста Львова.
Музей планують створити у підвальному приміщенні палацу Бандінеллі. На сьогодні Львівським історичним музеєм відібрано археологічні експонати з історії розвитку гутного промислу в Галичині, проводиться їх наукове опрацювання. Львівська національна академія мистецтв впродовж 17 років організовує та проводить Міжнародні симпозіуми гутного скла у Львові. Кращі роботи виготовлені на симпозіумах і відібрані комісією стануть головною складовою при створенні Музею Скла у Львові.
Палац Бандінеллі був побудований у кінці 16 ст. Сьогодні Львівський історичний музей виставляє тут свої колекції, зокрема: виставки срібла, графіки, фотовиставка пл. Ринок та виставки артефактів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ