Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська обласна рада перебрала від облдержадміністрації право управління майном Львівщини

Львівська обласна рада перебрала від облдержадміністрації право управління майном Львівщини, яке було делеговане ЛОДА за минулої каденції ЛОР, — повідомив сьогодні, 31 травня, під час прес-конференції голова облради Мирослав Сеник. Як він пояснив, за законом виключне право управління майном області має обласна рада, однак вона має право делегувати ці повноваження ОДА і, відповідно, повернути собі їх.
Щоправда, як наголосив Сеник, на сьогодні виникла проблема, що облрада має право управління майном, а облдержадміністрація структуру управління майном, в той час як зараз вона фактично їй вже не потрібна.
«Структура існує, люди ходять на роботу, але приймати жодних рішень управління майном ЛОДА не має права. Отож, зараз перед нами стоїть завдання якнайшвидше створити таку структуру в облраді. Принципово міняти існуючу структуру ми не будемо, думаю, більшість працівників минулої структури перейдуть працювати у новостворену», — говорить Мирослав Сеник.
Одразу після того, як буде створено управління майном в облраді, за словами голови ЛОР, воно має зайнятися проведенням інвентаризації всієї власності Львівщини та до вересня-жовтня розробити стратегію розвитку Львівської області.
До створення управління майном в обласній раді, Мирослав Сеник як він зазначив, перестав підписувати будь-які документи на продаж чи оренду майна і земельних ділянок.
«За минулої каденції майнові питання спочатку вирішувалися на профільній комісії, потім рішення майнової комісії передавали на підпис голові обласної ради, а тоді вже його виставляли на сесію. Однак депутати не завжди приймали ці рішення і виникала така ситуація, що голова обласної ради підписав рішення, вони вступали в дію, а потім не проходили затвердження на сесії. На сьогодні нам залишилося 50 таких рішень. Я, звичайно ж, подав їх знову на розгляд депутатів, щоб уникнути можливих судових конфліктів, але ж я не можу спрогнозувати, чи їх приймуть, чи знову відхилять. Отож, відтепер спочатку рішення з майнових питань має прийняти профільна комісія, потім воно має пройти затвердження сесії, а тоді вже бути подане на підпис голові ЛОР», — говорить Мирослав Сеник.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ