Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Львівська облрада пропонує посилити кару за беззаконня у лісі

Львівська обласна рада ініціює кардинальні зміни у підході до вирубки лісів. Також обранці вимагають посилення кримінальної відповідальності за незаконну вирубку та нелегальну роботу пилорам. Відповідне рішення було прийняте сьогодні, 27 вересня, на сесії Львівської обласної ради. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Як відомо, у серпні рішенням голови обласної ради було створено робочу групу з депутатів, представників ЛОДА та лісових господарств області на чолі із заступником Володимиром Гірняком. За  результатами роботи групи сьогодні на сесії було проголосовано зміни до рішення «Про запровадження механізмів громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області».

Серед принципових змін у роботі лісництв, на яких наполягає обласна рада, зокрема, відхід від практики суцільних рубок та перехід до вибірково-поступальної системи. Разом із тим ініціюється зміна самого підходу до вирубки лісів – від суцільного до природнього. З цією метою департамент екології Львівської ОДА спільно із обласним управлінням лісового та мисливського господарства та Лісотехнічним університетом підготують та скерують на розгляд Мінекологіїі Держлісагентства України актуальні пропозиції щодо зміни підходу до вирубок.

«У своїй роботі ми перш за все керувалися бажанням максимально  зберегти ліси Львівщини та примножити їх багатства. Наш регіон має колосальний ресурс. Однак користуватися ним треба грамотно. Наразі ж ми бачимо хворі ліси, масове всихання смерек та сосен, але разом із тим маємо справу із незаконними вирубками, нелегальними пилорамами», - наголосив керівник робочої групи, заступник голови обласної ради Володимир Гірняк.

Сьогоднішнім рішенням обласна рада також ініціює встановлення строгого контролю за роботою лісопилорам. Зокрема, рада звернулась до парламенту з проханням внести зміни до Кримінального кодексу та посилили відповідальність як за незаконну рубку лісу, так і за нелегальні операції з лісо- та пиломатеріалами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ