Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська обласна рада пропонуватиме державі відшкодовувати відсотки за кредити на модернізацію індивідуальних систем опалення

Львівська обласна рада пропонуватиме державі відшкодовувати відсотки за кредити на модернізацію індивідуальних систем опалення, — про це сьогодні, 27 червня 2006 року, під час презентації «Програми надзвичайних заходів з енергозбереження Львівщини» розповів голова фракції УНП у ЛОР Олекса Гудима. За його словами, 90 тисяч квартир у Львові опалюється печами, ККД яких коливається в межах 27-40%. Олекса Гудима пропонує населенню брати кредити у комерційних банках на встановлення модернізованих індивідуальних систем опалення, а відсотки за кридити (12-13%) сплачуватиме держава із спеціального фонду.
Про необхідність створення такого фонду в Україні та справедлитвого розподілу фінансових ресурсів між областями свідчить включення питання в порядок денний чергової сесії Львівської облради «Про програму надзвичайних заходів з енергозбереження».
Станом на сьогодні у розпорядженні Львівської ОДА для енергозаощадження виділено лише 5 млн. грн. при потребі сотень млн. доларів США для модернізації всіх бюджетних установ Львівщини.
Як зазначив Олекса Гудима, програма має бути розрахована на 3-5 років.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ