Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська обласна рада просить Голову Верховного Суду взяти під особистий контроль справу журналіста Руслана Антоника

28 листопада ІХ сесія Львівської обласної ради ухвалила звернення до Голови Верховного Суду України В. В. Онопенка, у якому попросила його взяти під особистий контроль перегляд кримінальної справи журналіста Руслана Антоника – повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Львівської облради.
У зверненні зазначається, що засудження Руслана Антоника спричинило значний резонанс в Україні. Усі, хто знає цього журналіста, громадського захисника, людину чесну, порядну, відкриту, – відкидають версію про, буцімто, вчинене ним вбивство чи будь-який інший злочин.
„Як випливає із представлених захисниками засудженого Руслана Антоника матеріалів та повідомлень ЗМІ, - йдеться у зверненні Львівської облради, - на етапі досудового слідства та при розгляді справи у суді були допущені істотні порушення норм кримінального та кримінально-процесуального законодавства України, що, своєю чергою, призвело до порушень стосовно гр. Антоника Руслана Ярославовича положень ст. 3 Конституції України, згідно з якою людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю”.
Першого вересня 2006 року Генеральний прокурор України подав до Верховного Суду клопотання про перегляд судового рішення у справі Руслана Антоника в порядку виключного провадження. З метою недопущення порушень гарантованих Конституцією України прав та свобод засудженого журналіста Львівська обласна рада переконливо просить Голову Верховного суду України В. В. Онопенка  взяти під особистий контроль перегляд справи Руслана Антоника.
Нагадаємо, Руслана Антоника засудили у 2000-му році до 13 років позбавлення волі за буцімто вчинене вбивство пана Тичинського, зятя радника екс-президента Леоніда Кучми. Журналіст уже відбув шість років покарання. Саме стільки часу його родина, друзі-журналісти та правозахисники борються за скасування цього необґрунтованого та жорстокого вироку.  Руслан Антоник відбуває покарання у Дрогобицькій виправній колонії №40.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ