Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Львівська обласна рада проведе спеціальну сесію з питань підготовки до Євро - 2012

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич взяв участь в огляді об’єктів, що будують за програмою підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу, повідомила прес-служба Львівської облради.

За результатами огляду Олег Панькевич поділився своїми враженнями:

"Ми можемо говорити, що матч і Євро - 2012 у Львові відбудуться. Очевидно, що Львів і Львівщина будуть мати свої позитиви у проведенні цього матчу. Але сьогодні ми повинні говорити і про можливі ризики та проблеми, які пов'язані з будівництво подібних об'єктів і з проведенням таких важливих заходів.

У першу чергу громаду Львівщини цікавить, як використовуються кошти на такі об'єкти. Тому що дуже дорога вартість, наприклад, стадіону. Якщо аналізувати, скільки потрібно коштів на проведення Євро - 2012, то це декілька бюджетів Львівської області. За ці гроші вся область могла б жити кілька років, однак усі ми розуміємо, що питання проведення Євро - 2012 є важливим. Тому нам дивно, чому змінюється кошторисна вартість, зокрема стадіону, більш, ніж у два рази. Нам цікаво знати, як проектувався цей об'єкт і чому попередній проект не врахував того додаткового фінансування і проведення додаткових робіт. Нам важливо знати, як буде використовуватися цей об'єкт після завершення Євро - 2012.

До речі, депутати попереднього скликання ставили питання, яке буде використання цього стадіону після завершення матчів. Чи цей стадіон буде працювати для громади Львова, Львівщини, України чи, можливо, для якоїсь іншої приватної структури, чи взагалі немає відповіді, хто може утримувати такий стадіон?

Питань дуже багато і ми хочемо мати на них відповіді. Тому ми ініціюватимемо спеціальну окрему сесію з питання використання коштів з підготовки до Євро - 2012".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ